Cele mai citite
 


Giurgiu: Patru tineri decedaţi din cauza HIV/SIDA în acest an
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru tineri cu vârste de până la 23 de ani infectaţi cu HIV au decedat în acest an în judeţul Giurgiu din cauza complicaţiilor bolii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta Asociaţiei Viaţă şi Speranţă Giurgiu, Marinela Mola, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA - 1 decembrie.
Ea a precizat că decesele celor patru au survenit în urma complicaţiilor bolii şi faptului că nu toţi au suportat tratamentul, dar a subliniat faptul că judeţul Giurgiu este poate singurul din ţară unde tratamentul pentru aceste persoane a fost asigurat şi atribuit la timp, deşi costă până la 2.000 de euro pe lună.
'Cred că suntem singurul judeţ din ţară unde tratamentul pentru HIV/SIDA a fost asigurat la timp şi fără întreruperi şi cred că acest lucru se datorează preocupării managerilor din judeţ care au astfel de atribuţii', a completat Marinela Mola.
Potrivit acesteia, în judeţul Giurgiu sunt 225 de persoane cu HIV/SIDA în evidenţele medicilor - 140 urmează tratamentul în judeţ iar restul se tratează la clinici din Capitală.
Cea mai bătrână persoană infectată cu HIV din judeţ are 60 de ani şi cea mai tânără este un bebeluş născut din mamă seropozitivă şi care a moştenit boala.
În ultimul an nu au mai fost depistate persoane seropozitive în judeţ.
Din persoanele seropozitive aflate în evidenţa autorităţilor judeţene, 15 au urmat cursuri de calificare în diferite domenii şi patru au reuşit să se angajeze ca paznici sau lucrători la calculator.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Giurgiu: Fundă umană în memoria victimelor HIV/SIDA Un număr de 150 de elevi şi liceeni din municipiul Giurgiu îmbrăcaţi cu pelerine roşii au format joi o fundă umană pe platoul din faţa Teatrului Valah Giurgiu pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Giurgiu: Primarul şi autorităţile judeţene au înălţat lampioane pentru copiii seropozitivi Un număr de 60 de lampioane au fost înălţate către cer, joi seara, la Giurgiu de primarul Nicolae Barbu, administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu şi reprezentanţii "Asociaţiei Viaţă şi Speranţă" pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Braşov: Numărul persoanelor infestate cu HIV/SIDA este în creştere în judeţ Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este celebrată în acest an în România în perioada 6-11 decembrie sub sloganul 'Nimeni nu iubeşte pentru tine. Nimeni nu gândeşte pentru tine'.