Cele mai citite
 


Tulcea: Problema deficitului de medici persistă în judeţ
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 30 nov /Agerpres/ - Un număr de şase comune din judeţul Tulcea, patru dintre acestea fiind în Delta Dunării, nu au medici, populaţia beneficiind de servicii medicale acordate de doctorii din unităţile administrativ-teritoriale învecinate.
Potrivit unui raport făcut public marţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea, la nivelul judeţului este nevoie de 138 de medici, însă în momentul de faţă serviciile medicale sunt asigurate de 96 de doctori.
În mediul rural, serviciile medicale sunt asigurate de 47 din cei 71 de medici necesari, în mediul urban numărul medicilor existenţi fiind de 49, din cei 67 necesari.
'În funcţie de condiţiile de desfăşurare a activităţii medicului în cabinet, de cele în care se acordă asistenţa medicală primară, de posibilităţile de sprijin în furnizarea serviciilor medicale, în funcţie de nivelul economic al populaţiei deservite se acordă un procent de majorare care în unele cazuri, cel puţin în Delta Dunării, poate să ajungă şi la 62%, cum este cazul localităţii Sfântu Gheorghe', a declarat, joi, în timpul unei şedinţe organizată al Prefectura judeţului, directorul economic al CJAS, Gheorghe Ifrim.
Chiar şi în aceste condiţii, în Delta Dunării există patru comune care nu au medic, respectiv Pardina, Crişan, CA Rosetti şi Ceatalchioi, cele două comune din zona de terasă a judeţului care se află în aceeaşi situaţie fiind Dorobanţu şi Valea Teilor.
Autorităţile sanitare au semnalat de câţiva ani problema lipsei medicilor în judeţ, posturile scoase la concurs rămânând neocupate din cauza lipsei de atractivitate pe care o reprezintă judeţul, potrivit unor surse, chiar şi în condiţiile în care cel puţin la nivelul municipiului Tulcea medicilor li se asigură locuinţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.