Cele mai citite
 


'Cecuri gim' pentru a-i face pe britanici să fie atenţi la sănătate
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 30 nov/Agerpres/ - Potrivit unei Cărţi albe asupra sănătăţii, publicate marţi, guvernul britanic intenţionează să lanseze cecuri 'gim' sau 'piscină', pentru a-i încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, relatează AFP.
Un program nou, ce urmează să fie sponsorizat de firmele private, prevede distribuirea unor carnete cu bonuri la preţ scăzut pentru şedinţe de gimnastică sau intrări la bazin.

Ministrul Sănătăţii, Andrew Lansley, doreşte să schimbe abordarea 'dirijistă' a cabinetului precedent (laburist) şi să încurajeze adoptarea unor comportamente sănătoase. Astfel, copiii vor fi încurajaţi să meargă pe jos la şcoală, iar personalul din domeniul sănătăţii va încerca să le convingă pe mame să alăpteze. 'Trebuie să încetăm să le spunem oamenilor cum să fie sănătoşi şi să-i ajutăm să ajungă cu adevărat la o bună stare de sănătate, de exemplu prin practicarea exerciţiilor', a precizat ministrul la BBC.

Cartea albă mai arată că autorităţile locale - consiliile municipale - vor avea ca sarcină să lupte împotriva fumatului, a alcoolului şi obezităţii, în locul National Health Service, care le va acorda finanţare în acest scop. Detalii în privinţa măsurilor de combatere a fumatului, alcoolismului şi obezităţii vor fi anunţate de guvern doar anul viitor. Ministerul a informat luna trecută că intenţionează să impună pachete de ţigări standard şi neutre, pentru a evita ca tinerii să fie atraşi de logouri sau de aspectul îmbietor al ambalajelor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul britanic încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări cel puţin în luna octombrie Londra, 8 sep /Agerpres/- Guvernul britanic a demarat sâmbătă o campanie prin care încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări toată luna octombrie, sperând astfel că mulţi dintre ei vor renunţa definitiv la acest obicei, transmite agenţia EFE.
MB: Propunere drastică pentru a salva sănătatea - delocalizarea unor servicii în India Guvernul britanic caută din luna iulie 2010 reţeta potrivită pentru a îmbunătăţi serviciile de sănătate şi a elimina risipa. Obiectivul declarat de ministrul sănătăţii, conservatorul Andrew Lansley, este de a economisi pâna la 20 de miliarde de lire sterline până în 2014, aşa cum cere programul drastic...
Din 2012, ţigările vor dispărea din vitrinele magazinelor din Marea Britanie Londra, 9 mar /Agerpres/ - Pachetele de ţigări trebuie să dispară din vitrinele magazinelor din Marea Britanie începând din 2012, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, care încearcă astfel să limiteze fumatul, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Din 2012, ţigările vor dispărea din vitrinele magazinelor din Marea Britanie Londra, 9 mar /Agerpres/ - Pachetele de ţigări trebuie să dispară din vitrinele magazinelor din Marea Britanie începând din 2012, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, care încearcă astfel să limiteze fumatul, relatează agenţiile internaţionale de presă.
MB: Guvernul îşi amână decizia privind pachetele de ţigări neutre, suscitând indignarea opoziţiei Guvernul britanic a anunţat vineri amânarea unui proiect de lege asupra introducerii unor pachete de ţigări neutre, iar opoziţia nu a ezitat să vorbească despre 'un viraj de 180 de grade ruşinos', transmite agenţia France Presse.
Aproximativ 50.000 de mame adolescente mor în fiecare an în lume din cauza complicaţiilor legate de sarcină şi naştere/ONG/ Aproximativ 50.000 de adolescente mor în fiecare an în lume din cauza complicaţiilor legate de sarcină şi naştere, indică organizaţia neguvernamentală britanică Save the Children, înaintea unei conferinţe dedicate planificării familiale programate să se desfăşoare în luna iulie la Londra.