Cele mai citite
 


Braşov: Biserica Evanghelică cere 3,3 milioane de euro pe corpul vechi de clădire al Maternităţii
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 30 nov /Agerpres/ - Plenul Consiliului Judeţean Braşov întrunit marţi în şedinţă ordinară a probat în unanimitate cumpărarea de la Biserica Evanghelică din Braşov a corpului vechi de clădire al Maternităţii, instituţia spitalicească având şi un corp nou construit în anii '80.
Consiliul Judeţean vrea să-şi exercite dreptul de preemţiune pentru cumpărarea imobilului având în vedere că de acest lucru depind investiţiile de 3,6 milioane de euro, de la Banca Mondială care urmează a fi făcute la acest corp de clădire.
Clădirea veche a maternităţii a fost revendicată de Biserica Evanghelică în anul 2008. După mai multe negocieri cu Consiliul Judeţean care administrează maternitatea de la începutul lunii iulie, Biserica Evanghelică a făcut o ofertă de vânzare. Conform raportului de evaluare, Consiliul Judeţean ar trebui să plătească suma de 3,38 milioane de euro, 1,67 de milioane de euro pentru clădirea de 7.000 de metri pătraţi şi 1,71 de milioane de euro pentru terenul aferent.
În ultimii ani, clădirea veche a maternităţii nu a beneficiat de niciun fel de investiţii, din cauză că nu era stabilit regimul juridic al clădirii. Conducerea maternităţii spune că trebuie făcute urgent lucrări de reabilitare şi consolidare a clădirii începând de la acoperiş, având în vedere că la etajele superioare tavanul este într-un stadiu avansat de degradare din cauza umezelii, iar în timpul verii când plouă puternic sunt afectate mai multe saloane.
Finanţarea de la Banca Mondială în valoare de 3,6 milioane de euro poate rezolva reabilitarea şi modernizarea clădirii.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat după încheierea şedinţei de plen că preţul este unul cerut de Biserica Evanghelică, dar vrea să negocieze cu Ministerul Sănătăţii pentru a cere sprijin financiar măcar pentru o parte din suma de 3,38 de milioane de euro. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Ambulatoriu modernizat la Maternitatea din Braşov Spitalul de Obstretică şi Ginecologie "Dr.I.A.Sbârcea" din Braşov va avea din luna iunie 2014 un ambulatoriu modern realizat în cadrul unui proiect de reabilitare şi echipare a infrastructurii serviciilor de sănătate lansat marţi de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul.
Braşov: Clădirea Maternităţii va fi cumpărată de Consiliul Judeţean de la proprietar în rate Plenul Consiliului Judeţean (CJ) a aprobat, vineri, ca instituţia să cumpere clădirea Maternităţii, în valoare de 3,38 milioane de euro, de la proprietar - Biserica Evanghelică Parohia Braşov, în nouă rate egale plătite lunar începând de anul viitor.
Braşov: Rezerve de trei stele, cu plată, la Maternitate Pacientele spitalului de Obstretică şi ginecologie "Dr. I. A. Sbârcea" din Braşov au la dispoziţie, începând din această lună, un număr de 15 rezerve cu două şi trei paturi, în regim de trei stele, pentru care pot opta contra cost pe perioada spitalizării.