Cele mai citite
 


Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.
'Având în vedere adresa Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, nr. 12357/30.11.2010 prin care se comunică confirmarea rabiei la o vulpe în satul Râmnicelu, comuna Râmnicelu, prin ordinul prefectului judeţului Brăila nr. 664/30.11.2010 se declară focar de rabie în satul Râmnicelu, Comuna Râmnicelu, judeţul Brăila începând cu 30.11.2010', se arată în comunicat.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Unitatea locală de sprijin din comuna Râmnicelu vor acţiona în conformitate cu prevederile programului de măsuri ce se aplică pentru eradicarea focarului de rabie, cuprins în anexa la Ordinul 664/30.11.2010. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.
Dâmboviţa: Focar de rabie în comuna Produleşti Inspectorii sanitar veterinari au instituit carantină în comuna dâmboviţeană Produleşti, după ce s-a constatat existenţa rabiei la o vulpe care a intrat într-o gospodărie, iar mai multe persoane au intrat în contact cu animalul bolnav.
Gorj: Focar de rabie în localitatea Runcu Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au depistat pe raza comunei Runcu un focar de rabie, după ce un localnic a anunţat că a găsit în curtea casei o vulpe moartă, ucisă de unul dintre câinii săi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful DSVSA, Ion Iliuţă...
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.
Harghita: Oraşul Vlăhiţa este în carantină din cauza unei vulpi turbate Miercurea Ciuc, 15 nov /Agerpres/- Autorităţile sanitar veterinare din Harghita au instituit carantină în oraşul Vlăhiţa, după ce s-a dovedit că o vulpe care intrase în gospodăria unui localnic era bolnavă de rabie.