Cele mai citite
 


Dezinteres pentru campania gratuită de dermatologie
miercuri, 3 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Brăila,/Agerpres/ - Brăilenii au manifestat dezinteres faţă de consultaţiile oferite gratuit luni, la Brăila, de Societatea Română de Dermatologie, în colaborare cu Avene Laboratoires şi Schering-Plough.

Medicii dermatologi, în număr de 240, veniţi din toată ţara, au oferit consultaţii în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi, pentru că numărul brăilenilor interesaţi de campanie a fost redus, aceştia s-au reorientat pentru investigaţii către pacienţii din interiorul spitalului.

În mod surprinzător, cei mai mulţi dintre pacienţii prezenţi luni pentru consultaţii au fost din oraşul vecin Galaţi, reprogramându-se la Brăila, deoarece nu au mai apucat să fie investigaţi în timpul campaniei organizate la Galaţi.

Consultaţiile au cuprins o examinare a tuturor formaţiunilor cu aspect de aluniţă, o apreciere a gravităţii diagnosticului şi a conduitei terapeutice, precum şi măsurile de protecţie, pentru a împiedica transformarea lor în leziuni de tip melanom

„Campania are ca scop educarea populaţiei în privinţa depistării precoce a diferitelor forme de cancer de piele şi a necesităţii utilizării unei creme de protecţie, aplicate conform necesarului fiecărui fototip de piele”, a precizat medic primar dermatolog, Iuliana Şerban.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Română de Dermatologie alături de Avene Laboratoires şi Schering-Plough, cu ocazia „Zilei Europene a Melanomului”, sub sloganul „O aluniţa îţi poate curma viaţa! Un consult ţi-o poate salva”. AGERPRES/(Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Peste 1.100 de femei testate gratuit în campania pentru depistarea cancerului de col uterin Peste 1.100 de femei din Brăila au fost testate gratuit în cadrul campaniei pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, desfăşurate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Brăila: Patru sute de femei testate gratuit în campania pentru depistarea cancerului de col uterin Patru sute de femei din Brăila au fost testate gratuit anul trecut în cadrul campaniei pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, desfăşurate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
Campanie de prevenţie a cancerului de piele Bucureşt /Agerpres/ - Pacienţi au primit, în 25 mai, consultaţii gratuite pentru posibilele afecţiuni pigmentare ale pielii (aluniţelor), consultaţii ce vor fi oferite de 240 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD).
Brăila: Maternitatea, inaugurată după 6 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare Maternitatea Brăila, unitate componentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, a fost inaugurată vineri după 6 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, care au costat 26 milioane lei şi au fost finanţate prin Banca Mondială.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.