Cele mai citite
 


Corina Creţu (PSD): UE trebuie să aibă un rol mai activ în combaterea răspândirii infecţiilor cu virusul HIV
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Uniunea Europeană trebuie să aibă un rol mai activ în combaterea răspândirii infecţiilor cu virusul HIV şi a încălcărilor drepturilor omului asociate cu SIDA, a afirmat, marţi, la Bruxelles, europarlamentarul PSD Corina Creţu, în cadrul acţiunilor consacrate Zilei Mondiale de Lupta Anti-SIDA.
Vicepreşedintele Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European a atras, totodată, atenţia, în cadrul dezbaterilor din comisia europarlamentară pentru Drepturile Omului, asupra abuzurilor ce provoacă infectarea cu HIV şi afectează bolnavii.
'În 51 de state există restricţii privind libera circulaţie a persoanelor seropozitive, discriminarea împiedicându-le, de asemenea, să aibă acces la tratament medical şi la suportul necesar', a spus europarlamentarul PSD, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.
Corina Creţu a apreciat că politicile de combatere trebuie să vizeze în special grupurile cele mai vulnerabile, femeile şi copiii, mai ales în Africa Sub-Sahariană, unde trăiesc aproape 80% din femeile infectate cu HIV.
'Multe dintre aceste femei au contactat virusul în urma abuzurilor sexuale care au loc în aceste zone. Situaţiile cele mai critice sunt în Africa de Sud, unde rata abuzurilor sexuale este foarte ridicată, şi, în ultima perioadă, în Liberia şi Congo, unde abuzurile sexuale în masă sunt folosite ca armă de război', a declarat Corina Creţu.
Ea a explicat că peste 22 de milioane de oameni infectaţi cu HIV trăiesc în Africa Sub-Sahariană, reprezentând 68% din totalul persoanelor infectate în lume.
'Faptul că peste 33 de milioane de oameni trăiesc azi cu acest virus care continuă să se propage cu rapiditate trebuie să reprezinte un semnal de alarmă, în condiţiile în care unul din obiectivele de dezvoltare ale mileniului vizează stoparea până în anul 2015 a răspândirii HIV. Peste 2 milioane de copii trăiesc cu acest virus şi majoritatea au fost infectaţi de mame seropozitive. Prin urmare, politicile UE privind lupta împotriva HIV/SIDA trebuie să fie concentrate, în primul rând, asupra protejării femeilor', a adăugat europarlamentarul social-democrat, în cadrul dezbaterii dedicate Zilei Mondiale de Lupta Anti-SIDA, marcată anual de ONU la 1 Decembrie, începând din 1988. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Ciprian Tănăsescu: UE trebuie să sprijine revizuirea criteriilor de eligibilitate pentru finanţarea prin Fondul global Bruxelles, 23 oct - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Uniunea Europeană (UE) trebuie să sprijine revizuirea criteriilor de eligibilitate pentru finanţarea prin Fondul global pentru luptă împotriva HIV/SIDA, tuberculozei şi malariei, în contextul în care numărul cazurilor de tuberculoză...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.