Cele mai citite
 


Aviz moderat al Institutului american de Medicină asupra virtuţilor anticanceroase ale vitaminei D
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 30 nov/Agerpres/ - Avizul dat de Institutul american de Medicină este moderat în privinţa virtuţilor anticanceroase sau pentru păstrarea sănătăţii vasculare, atribuite vitaminei D, după ce a analizat aproape o mie de studii publicate, arată un raport publicat marţi, citat de AFP.
Un mare număr de materiale ştiinţifice confirmă importanţa vitaminei D şi a calciului în favorizarea creşterii osoase şi menţinerea unei stări bune a scheletului, subliniază documentul.

Pe această bază, Institutul a stabilit noi niveluri maxime de vitamina D şi calciu care se pot lua zilnic, arătând că majoritatea americanilor şi canadienilor iau cantităţi suficiente, după cum au arătat analizele de sânge.

Echipa de medici care a redactat raportul a trecut în revistă multe studii şi rapoarte în care se arătau efectele benefice ale vitaminei D asupra sănătăţii, îndeosebi împotriva cancerului, afecţiunilor vasculare, bolilor autoimune şi a diabetului. Multe studii menţionează că aceste efecte sunt posibile, însă altele au avut rezultate mai moderate sau chiar contrare, făcând imposibilă afirmarea tuturor virtuţilor medicale atribuite vitaminei D, explică Institutul de Medicină. Sunt necesare teste clinice riguroase care să dovedească efectele vitaminei D în prevenirea acestor boli, se spune în raport. Autorii precizează că se credea că vitamina E are efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular, dar testele clinice n-au dovedit acest lucru.

Raportul trage concluzia că, pentru o sănătate optimă a scheletului, americanii şi canadienii sub 70 de ani au nevoie de 600 unităţi internaţionale (UI) de vitamina D pe zi şi de 800 UI după 71 de ani. În ceea ce priveşte calciul, nevoile variază între 700 mg pe zi la copiii de 1-3 ani, 1 000 mg la cei de la 4 la 8 ani şi 1 300 mg între 9 şi 18 ani. Adulţilor între 19 şi 50 de ani le sunt suficiente 1 000 mg/zi. Femeilor de peste 51 de ani le trebuie cel puţin 1 200 mg de calciu pe zi, iar bărbaţilor sub 71 de ani le ajung 1 000 mg/zi şi, după această vârstă, 1 200 mg/zi.

Raportul avertizează în privinţa cantităţilor excesive de vitamină D şi calciu. O cantitate prea mare de calciu poate produce calculi renali, iar un exces de vitamina D pe o perioadă mai lungă poate avea efecte nedorite asupra rinichilor şi inimii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
Vitamina D poate trata astmul Timpul pe care pacienţii care suferă de astm şi-l petrec la soare ar putea avea un efect pozitiv asupra acestei boli, conform unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la King's College din Londra, informează BBC News.
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Importanta calciului la copii Copiii reprezinta comoara noastra cea mai de pret, iar intelegerea si satisfacerea nevoilor organismului lor pentru procesele de crestere si dezvoltare devin obiectivele princpale ale oricarui parinte.
O carenţă în vitamina D poate produce migrene (studiu) Copiii şi tinerii adulţi care prezintă carenţe ale vitaminelor D, B2, B9 şi în coenzima Q10 sunt mai susceptibili să sufere de migrene, arată un nou studiu prezentat la Congresul anual al American Headache Society desfăşurat în perioada 9-12 iunie la San Diego.
Rolul vitaminei D în prevenirea cancerului nu este confirmat Prescrierea de vitamina D, alături de un supliment de calciu pentru fixare, poate reduce cu până la 11% riscul de a suferi o fractură, însă nu există suficiente date care să confirme că ar juca un rol şi în prevenirea îmbolnăvirilor de cancer, conform autorilor unui nou studiu, transmite marţi LiveScience...