Cele mai citite
 


Petru Movilă (PDL): Nu voi fi de acord niciodată cu reducerea concediului pentru mame
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 30 nov /Agerpres/ - Deputatul PDL Petru Movilă, membru în Comisia de Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, se declară împotriva propunerii ministrului Muncii, Ioan Botiş, de reducere a concediului de creştere a copilului de la doi ani la 12 luni.
'Chiar dacă sunt în PDL, nu voi fi de acord niciodată cu reducerea concediului pentru mame. Este absurd, nedrept şi discriminatoriu să obligi prin lege ca femeile care au născut să se întoarcă la muncă mai devreme de doi ani. Ştiu că acest concediu de maternitate, de doi ani, este foarte important pentru creşterea copiilor, copii care sunt viitorul acestei ţări. Acea sumă de 500 de lei acordată drept bonus pentru reîntoarcerea la serviciu nu compensează cele 12 luni care se doresc a fi reduse şi în care un copil ar trebui să fie în continuare lângă mama lui zi de zi', a declarat marţi pentru AGERPRES deputatul PDL Petru Movilă.
Parlamentarul consideră că în condiţiile în care natalitatea în România este în scădere, în special în familiile cu părinţi activi economic, adică salariaţi, măsura ar fi total anacronică. El opinează că mamele sunt singurele care ar trebui să hotărască dacă vor să se reîntoarcă la serviciu sau nu în această perioadă, nu să fie obligate prin lege.
Coaliţia de guvernare discută în prezent pe mai multe variante legate de concediul de maternitate şi indemnizaţia de creştere a copilului, care vor fi prezentate săptămâna viitoare, în forma îmbunătăţită, a declarat marţi, după întâlnirea cu femeile din PDL, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan-Nelu Botiş.
'Sunt variante pe care lucrăm şi le prezentăm săptămâna viitoare încă o dată, îmbunătăţite. Prima şi cea pe care o susţin este reducerea la 12 luni a perioadei de concediu şi acordarea unor stimulente de 500 lei în fiecare lună. Rămâne şi alocaţia de 200 lei şi vrem să venim cu o completare, cu acel cupon de creşă', a spus Botiş, subliniind că, în anul al doilea, rămâne la latitudinea mamelor dacă se întorc sau nu la muncă, dar, în oricare dintre cele 12 luni se pot întoarce şi beneficiază de acel stimulent. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă îi cere demisia ministrului Sănătăţii Deputatul PDL Petru Movilă îşi exprimă dezaprobarea faţă de declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi cere demisia după ce acesta ar fi declarat că în sistemul sanitar lucrează o armată de oameni care ''taie frunză la câini şi cer şpagă''.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă anunţă mutarea locaţiei Spitalului Regional de Urgenţe Autorităţile locale şi centrale nu sunt decise în ceea ce priveşte amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe de la Iaşi, locaţia acestuia fiind schimbată, a declarat luni, deputatul PDL Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Iaşi: Deputatul Petru Movilă, mulţumit că rezidenţii vor primi burse în locul salariilor Deputatul PDL Petru Movilă se declară mulţumit de faptul că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în cursul acestei săptămâni, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011, care prevede trecerea rezidenţiatului la Ministerul Educaţiei şi transformarea salariilor...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Iaşi: Deputatul Movilă critică faptul că medicii rezidenţi trebuie să mai aştepte plata burselor promise Deputatul independent Petru Movilă a declarat marţi, pentru AGERPRES, că e nemulţumit pentru că medicii rezidenţi sunt nevoiţi să mai aştepte până când li se vor plăti bursele promise de Guvern.