Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 30 nov /Agerpres/ - Elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
Manifestarea a avut loc în cadrul unei acţiuni demarate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa pentru informarea populaţiei cu privire la infecţia cu virusul HIV.
În debutul acţiunii, 50 de elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte au format o fundiţă umană, în acest mod arătând solidaritate cu seropozitivii şi bolnavii de SIDA, care de multe ori sunt supuşi discriminării şi neacceptării în societate.
În cadrul campaniei au fost distribuite pliante informative în zonele aglomerate ale municipiului.
''Principala metodă de luptă împotriva bolii este prevenţia, iar ca prim mijloc de prevenţie este testul care se poate efectua gratuit şi confidenţial la Direcţia de Sănătate Publică'', a declarat şeful Compartimentului de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Dâmboviţa, Camelia Savu.
Peste 1.500 de persoane au venit anul trecut la DSP Dâmboviţa pentru a efectua testul HIV, 13 dintre acestea fiind depistate seropozitive.
În fiecare an, pe 1 decembrie, se marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA Elevi de la Colegiul Naţional 'Constantin Cantacuzino' şi de la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana din Târgovişte, împreună cu voluntari ai Crucii Roşii, au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA Ziua mondială de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day) se marchează anual la 1 decembrie.
Braşov: Numărul persoanelor infestate cu HIV/SIDA este în creştere în judeţ Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA este celebrată în acest an în România în perioada 6-11 decembrie sub sloganul 'Nimeni nu iubeşte pentru tine. Nimeni nu gândeşte pentru tine'.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...