Cele mai citite
 


Misiunile diplomatice, informate despre stadiul măsurilor din cadrul MCV şi al aderării României la spaţiul Schengen
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Secretarul de stat din MAI pentru comunităţile locale, Gheorghe Emacu, şi şeful Departamentului Schengen, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, au participat, marţi, la dezbaterea ''Stadiul măsurilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu Comisia Europeană şi al aderării la spaţiul Schengen''.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, reuniunea a avut drept scop informarea misiunilor diplomatice cu privire la stadiul de implementare a măsurilor cuprinse în Capitolul 4 al Mecanismului de Cooperare şi Verificare al României cu Comisia Europeană şi o actualizare a progreselor realizate pentru aderarea la spaţiul Schengen.
Cu acest prilej, şeful Departamentului Schengen al MAI, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, a prezentat etapele parcurse din calendarul aderării, stadiul de implementare a aquis-ului Schengen.
Tutilescu a reamintit de ultima vizită de evaluare, cea în domeniul SIS/SIRENE, care va avea loc săptămâna viitoare, când vor fi analizate, din punct de vedere al îndeplinirii standardelor specifice, structurile MAI cu competenţe în domeniu.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, în parteneriat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin intermediul Centrului Naţional pentru Integritate. AGERPRES/ (AS - Cristina Tatu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană îşi asumă angajamentul pentru implementarea sistemului de localizare a apelantului 112 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, şi o delegaţie a Asociaţiei  Europene pentru Numărul Unic de Urgenţă 112 (EENA), au avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, responsabilă pentru agenda digitală, prilej...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
Premierul a solicitat Ministerului Sănătăţii să urgenteze actul normativ privind concediile medicale Premierul Emil Boc i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii să urgenteze elaborarea actului normativ privind acordarea concediilor medicale, care urmează să conţină mijloace mai eficiente de verificare a modului de acordare a acestora.
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Ungureanu: Structura de integritate din MS, garanţie că banul public este gestionat corect Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu consideră că structura de integritate creată în cadrul Ministerului Sănătăţii va reprezenta pentru cetăţean o garanţie că accesul la serviciile de sănătate este necondiţionat şi transparent şi că banul public alocat acestui domeniu este gestionat corect şi eficient...