Cele mai citite
 


Aeroportul din Craiova ar putea avea un centru regional SMURD
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Craiova, 04 iunie /Agerpres/ - Pe Aeroportul Internaţional din Craiova s-ar putea construi un centru regional SMURD cu trei-cinci elicoptere care să transporte mai repede pacienţii din regiunea Oltenia către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova şi către spitalele din Bucureşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, luni, că a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) în vederea deschiderii acestui centru care ar presupune câteva elicoptere cu care să se poată interveni în orice colţ al regiunii Oltenia şi spre Bucureşti.

Directorul aeroportului, Mircea Dumitru, a declarat că proiectul are în vedere şi realizarea unui heliport pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

“Este foarte uşor de realizat un heliport în jurul spitalului de urgenţă. Este nevoie de o platformă de beton de 20 de metri în diametru şi de un fir director luminos pe care îl putem lua de la balizajul aeroportului. În această situaţia cele trei-cinci elicoptere ale MAI ar fi garate pe aeroportul din Craiova sub pază permanentă. Astfel se va putea interveni în orice zonă din regiunea Oltenia, nu numai din judeţ şi cu un acces către spitalele din Capitală”, a declarat directorul Mircea Dumitru. AGERPRES/(Maria Mitrică)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: La Craiova se deschide un heliport regional pentru SMURD La Craiova se deschide în luna aprilie un heliport regional pentru SMURD care va deservi toate judeţele Olteniei - Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj. Anunţul a fost făcut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care a anunţat că heliportul de la Craiova...
Dolj: Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, între investiţiile din acest an ale Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, că modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova se află pe lista investiţiilor CJ din acest an, 'pentru că domeniul sănătăţii este unul prioritar'.
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare...
Dolj: 46% din investiţiile CJ au fost în sistemul de sănătate, afirmă Ion Prioteasa Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, l-a informat joi pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, că peste 37 de milioane de lei au fost investiţi în ultimii ani în sistemul public de sănătate din judeţ şi că 46% dintre investiţiile făcute de CJ Dolj au fost în sistemul...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.