Cele mai citite
 


Avorturile spontane repetate sunt un factor de risc cardiac (studiu)
vineri, 3 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avorturile spontane repetate pot mări de cinci ori riscul unui atac cardiac mai târziu, arată un studiu apărut joi în publicaţia de specialitate 'Heart', scrie AFP.
Avorturile spontane, una din cele mai obişnuite complicaţii ale sarcinii, apare la o sarcină din cinci, precizează studiul. Acesta a fost realizat pe 11 500 femei, în cadrul vastei evaluări europene în privinţa impactului alimentaţiei şi modului de viaţă asupra sănătăţii şi apariţiei bolilor, printre care cancerul.

În totalul numărului de femei, practic una din patru (25%) a avut cel puţin un avort, una din cinci (18%) a trecut printr-un avort spontan, iar 2% au născut un copil mort. Din 2 876 femei care au avortat, 69 au avut mai mult de trei avorturi. Cele care au născut copii morţi erau mai puţin active din punct de vedere fizic, multe aveau diabet şi hipertensiune arterială, lucruri care constituie tot atâţia factori de risc de atac cardiac şi cerebral. Într-un interval de zece ani, 82 femei au suferit un atac cardiac şi 112, un atac cerebral.

Potrivit cercetătorilor, riscul unei crize cardiace este de cinci ori mai mare la femeile care au avut mai mult de trei avorturi şi de patru ori, la cele cu peste două avorturi. Riscul este de 3,5 ori mai mare în cazul femeilor care au născut cel puţin o dată un copil mort. Rezultatele studiului sugerează că femeile care au avut avorturi spontane prezintă un risc considerabil mai mare să aibă un atac cardiac. 'Avorturile repetate şi naşterea unor copii morţi trebuie să fie semne de alarmă pentru supravegherea riscului cardiovascular şi prevenirea lui', avertizează autorii studiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Greţurile matinale au rol benefic în sarcină putând preveni riscul de avort spontan (studiu) Greţurile matinale şi vărsăturile, în cazul femeilor gravide, au fost asociate cu un risc mai mic de avort spontan, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP.
Naşterea a cinci sau mai mulţi copii poate afecta inima mamei Naşterea a cinci sau mai mulţi copii poate spori riscul ca mama să capete o afecţiune cardiacă, potrivit unui studiu asupra femeilor de origine hispanică şi latino-americană din SUA prezentat în cadrul unei reuniuni a Asociaţiei Cardiologilor Americani din Chicago, informează LiveScience.com.