Cele mai citite
 


Centru de recuperare neuropsihică, inaugurat la Petriş
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Arad, 04 iunie /Agerpres/ - Un Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihică pentru adulţi a fost inaugurat, luni, în localitatea arădeană Petriş, de pe Valea Mureşului.

Centrul va fi coordonat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

"Centrul are o capacitate de 36 de locuri şi funcţionează într-un imobil aflat în centrul comunei, a cărui destinaţie iniţială a fost aceea de bloc de locuinţe pentru intelectualii satului", a declarat dr. Edita Iuhasz, directorul general al DGASPC Arad.

Potrivit acesteia, valoarea proiectului s-a ridicat la circa 2.000.000 de lei, finanţarea în vederea achiziţionării clădirii, precum şi reamenajarea spaţiului fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de la bugetul Consiliului Judeţean Arad, contribuţia administraţiei judeţene fiind de peste 600.000 de lei.

La inaugurare au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, vicepreşedintele CJ Arad Cristian Drăgan, primarii din Petriş şi alte comune învecinate, precum şi europarlamentarul Iosif Matula. AGERPRES/(Ioan Weisl)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
Vâlcea: Centru medical de Recuperare Neuromotorie, inaugurat la Drăgăşani Primăria Drăgăşani a inaugurat joi un Centru de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu, în urma unui proiect european în valoare de 3.216.479,40 lei.
Prahova: Angajaţi ai unui centru de reabilitare neuropsihică, sancţionaţi după ce o pacientă a născut Un număr de 11 angajaţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, după ce o pacientă internată de 21 de ani în această instituţie a rămas însărcinată...