Cele mai citite
 


Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări
vineri, 3 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
La Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca s-a desfăşurat joi dimineaţă o competiţie cu patru probe - alergare printre jaloane, aruncări la coşul de baschet, şah şi table, la care au participat în jur de o sută de persoane cu dizabilităţi.
O expoziţie cu lucrări realizate de copii din centre rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC a fost deschisă la complexul ''Iulius Mall'' iar începând cu ora 17,00 aici va fi prezentat un spectacol artistic susţinut de artişti amatori a căror existenţă este afectată de un handicap mai mic sau mai mare.
Vineri, la Casa de Cultură a Studenţilor, elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale din Cluj-Napoca vor prezenta un spectacol artistic. Programul lor include interpretări muzicale, dansuri populare şi moderne, precum şi mici scene din piese de teatru.
La evenimentele artistice şi sportive dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi participă aproximativ 25 de organizaţii neguvernamentale, centre rezidenţiale şi şcoli speciale din municipiul Cluj-Napoca şi aproximativ 280 de persoane cu diferite tipuri de handicap.
Potrivit unui comunicat al DGASPC transmis joi AGERPRES, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată vineri şi la Centrul ''Sfânta Irina'' din Turda, printr-un program artistic intitulat ''Împreună reuşim'' şi un concert de colinde.
La manifestări participă Liceele pentru Deficienţi de Auz şi de Vedere, Grupul Şcolar ''Samus'' Cluj-Napoca, Şcoala Specială ''Transilvania'' din Baciu, Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă, filiala Cluj a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj, Centrul de Zi ''Sfânta Maria'', Fundaţia Estuar, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Gherla, Serviciul de Ajutor Maltez Cluj, precum şi multe alte organizaţii neguvernamentale.
În fiecare an, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată la 3 decembrie, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aproximativ 10% din populaţia lumii, respectiv 650 de milioane de oameni, trăiesc cu diferite tipuri de handicap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Cluj: Meci de baschet din fotoliul rulant într-un eveniment organizat de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi Doi baschetbalişti de la clubul 'U' Mobitelco Cluj-Napoca vor juca miercuri un meci din fotolii rulante, alături de persoane care prezintă dizabilităţi motorii, în cadrul unui eveniment organizat de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Suceava: Aproximativ 200 de persoane din judeţ sunt diagnosticate cu autism Ziua Internaţională de Conştientizare a autismului a fost marcată, miercuri, de personalul Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilităţi/TSA şi Psihoterapie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava printr-o serie de acţiuni menite să conducă la...
Cluj: DASPC marchează Ziua Internaţională Alzheimer şi invită clujenii la teste de memorie gratuite Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Cluj va marca Ziua Internaţională Alzheimer printr-o acţiune organizată, vineri, 21 septembrie, la sediul său, unde clujenii vor putea efectua, gratuit, teste de memorie şi vor fi formaţi despre manifestările acestei grave boli şi...