Cele mai citite
 


Cluj: Proiect de lege împotriva comercializării plantelor cu efect halucinogen
vineri, 3 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Mircea Giurgiu propune adoptarea unui proiect de lege privind interzicerea tuturor plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen.
Proiectul legislativ urmează să completeze Legea nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.
Mircia Giurgiu a arătat, joi, într-o conferinţă de presă, că potrivit proiectului de lege, 'se interzice producerea, cultivarea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, comercializarea, depozitarea sau distribuirea plantelor şi substanţelor cu caracter halucinogen, euforic, sedativ sau psihotrop, identificate ca generatoare de efecte nocive asupra consumatorilor'. În proiectul legislativ se precizează că nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei şi cu desfiinţarea punctului de comercializare. De asemenea, vor fi confiscate produsele respective şi veniturile obţinute în urma comercializării ilicite.
Medicul psihiatru Mircea Birţ a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că este necesară cât mai rapid intervenţia în cazul substanţelor halucinogene, care sunt consumate tot mai mult, în special de către tineri, şi care au efecte devastatoare atât asupra psihicului, cât şi asupra diferitelor organe.
'Pot apărea tulburări de conştiinţă, de gândire, tulburări de percepţie sub formă de halucinaţii, stări de astenie, dar şi tulburări de memorie. Şi funcţiile cardiace, hepatice, renale pot fi afectate. Aceste substanţe a produs şi decese', a menţionat Mircea Birţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de lege pentru marcarea produselor alimentare Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ privind marcarea mai clară a conţinutului produselor alimentare, în sensul că pe etichetele alimentelor ar trebui să fie trecute mai puţine informaţii, într-un mod mai inteligibil şi care să iasă mai bine în evidenţă.
Cluj: Proiect de lege pentru pauza de masă a elevilor şi studenţilor Cluj-Napoca, 20 ian /Agerpres/ - Preşedintele Federaţiei Române de?Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu propun un proiect legislativ prin care să fie instituită obligativitatea...
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.
Proiect de lege privind gratuitatea protezelor pentru femeile cu cancer de sân Societatea Română de Cancer (SRC) Cluj şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu au pregătit un proiect de lege prin care femeile cu cancer cărora le-au fost extirpaţi sânii din cauza bolii să poată beneficia gratuit de proteze.
Senat: Aviz negativ pentru un proiect legislativ al parlamentarilor puterii privind substanţele psihotrope Comisia pentru sănătate a Senatului a avizat, marţi, negativ proiectul legislativ privind reglementarea condiţiilor de punere pe piaţă a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope şi derivaţilor acestora, iniţiat de peste 70 de parlamentari PDL, UDMR şi aparţinând...
Cluj: Proiect de lege care ar putea creşte preţul alimentelor nesănătoase Preşedintele onorific al Federaţiei de Nutriţie, Boli Metabolice şi Diabet, Nicolae Hâncu, pregăteşte împreună cu doi parlamentari clujeni o iniţiativă legislativă care ar putea mări preţul alimentelor considerate nesănătoase, ca o măsură de descurajare a populaţiei în consumarea lor.