Cele mai citite
 


Elena Mitrea (PSD) militează pentru elaborarea unui cadru legislativ specific pentru copiii cu autism
vineri, 3 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Elena Mitrea a solicitat autorităţilor abilitate, prin două interpelări, să iniţieze un parteneriat cu ONG-urile specializate în vederea dezvoltării unui sistem de servicii sociale, de sănătate şi de educaţie, destinat persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări mintale asociate, informează un comunicat remis AGERPRES joi.
Potrivit sursei citate, prin cele două interpelări Elena Mitrea doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că nici măcar în domeniul învăţământului nu există reglementări clare, care să vină în sprijinul copiilor cu autism.
'Această categorie socială se confruntă cu serioase probleme, începând chiar de la înscrierea şi acceptarea copiilor cu autism în şcoli şi grădiniţe. În România, sunt peste 3.800 de copii cu autism înregistraţi oficial, dar în realitate numărul lor este mult mai mare, fiind estimat la cca 30.000, pentru? care statul român nu face nimic. (...) De aceea, este necesară elaborarea unor protocoale de colaborare, un parteneriat între instituţiile Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, cele ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum şi cu organizaţiile nonguvernamentale, în vederea dezvoltării unui sistem de servicii specializate', se arată în comunicat.
Cele două interpelări ale senatorului PSD sunt adresate Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi sunt intitulate 'Autismul o dizabilitate ignorată' şi 'Accesul la educaţie adecvat pentru copilul cu autism'.
Iniţiativa Elenei Mitrea vine şi în contextul în care pe 3 decembrie este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată de toate persoanele care au reuşit sau încearcă să treacă peste un handicap şi pentru sensibilizarea celor care trebuie să recunoască aceste persoane şi să le asigure condiţii adecvate.
Elena Mitrea este şi iniţiatoarea Legii 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, se mai menţionează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatorul PSD Elena Mitrea cere ajutorul autorităţilor pentru copiii afectaţi de autism Senatorul social-democrat Elena Mitrea cere ajutorul autorităţilor pentru copiii afectaţi de autism, ale căror drepturi legale nu au fost respectate nici până în prezent.
Cristina Nichita (deputat PSD de Iaşi): Au fost finalizate şi semnate normele metodologice la Legea Autismului Deputatul PSD de Iaşi Cristina Nichita a anunţat, vineri, printr-un comunicat remis AGERPRES, că normele metodologice la Legea Autismului nr. 151/2010 au fost finalizate şi semnate de reprezentanţii ministerelor Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii, după şase ani de aşteptare.
Părinţii copiilor cu TSA pot găsi psiho-terapeuţi cu ajutorul platformei Autism Connect Prima platformă care oferă informaţii utile părinţilor copiilor cu tulburări din spectrul autist (TSA) şi îi ajută să ia legătura cu specialişti în domeniu a fost lansată, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie...
Elena Mitrea (PSD): Legea 151 care protejează persoanele cu TSA este inaplicabilă Situaţia persoanelor care suferă de autism este departe de a fi rezolvată la un nivel corespunzător în România, a declarat, marţi, la Parlament, senatorul Elena Mitrea în cadrul dezbaterii "Autismul există - O mână întinsă celor care pot fi salvaţi".
Social-democraţii anunţă promulgarea legii care îi vizează pe copiii bolnavi de autism Legea privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial.
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...