Cele mai citite
 


Un american a slăbit aproape 10 kg, mâncând doar cartofi
vineri, 3 decembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Un bărbat din SUA a reuşit să slăbească aproape zece kilograme consumând timp de 60 de zile doar cartofi. El a demontat astfel mitul potrivit căruia cartofii îngraşă, transmite BBC News.

Directorul executiv al Comisiei pentru cartofi din statul Washington, Chris Voigt, a decis să reabiliteze leguma preferată şi să-i redea statutul de produs dietetic, organizând o acţiune publicitară de larg răsunet.

De la 1 octombrie, el a trecut la un regim alimentar catalogat cel puţin dăunător de majoritatea medicilor. Chris şi-a propus să mănânce doar 20 de tuberculi de cartofi pe zi. Zilele trecute, când experimentul s-a încheiat, el a calculat că a slăbit în jur de 10 kg, consumând câţiva saci de cartofi.

El a relatat fiecare zi de regim, în detaliu, pe blogul său dintr-o reţea de socializare. 'În ultima vreme, legumei mele preferate i-au fost atribuite o sumedenie de proprietăţi dăunătoare. Amidonul din componenţa lui a fost declarat aproape cauza principală a epidemiei de obezitate din SUA. Eu nu sunt de acord cu această poziţie şi voi demonstra că nutriţioniştii se înşeală în această privinţă' - a scris Voigt pe blog înainte de experiment.

El a mâncat strict 20 de cartofi pe zi, cu preponderenţă de soiuri albe, în special sub formă de piure. Ocazional, s-a răsfăţat cu cartofi prăjiţi, dar într-o cantitate minimă de ulei vegetal. Nu a recurs la condimente.

Timp de 60 de zile a consumat exact 1800 tuberculi de cartofi, cu un aport de 2600 de calorii zilnic.

În cele două luni de regim a pierdut 9,5 kg, iar la prima vizită la medic după regim s-au constatat şi beneficiile curei cu cartofi - nivelul colesterolului i-a scăzut cu 25%, iar al zahărului din sânge cu 10%.

Notare
Comentarii
de Florin
La 2600 calorii pe zi sa-mi spuna cine o vrea ca poate sa scada in greutate , mitul cartofului pufos este dat de interese obscure....

de dan
Ceace nu credem nu inseamna ca nu exista

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
6 reguli de aur ale unei cure de slabire eficiente Dupa saptamani de diete si restrictii alimentare, iti faci curajul sa te urci pe cantar doar ca sa descoperi ca nu s-a schimbat mai nimic? Capcana oricarui regim de slabit o reprezinta bine-cunoscutul „efect yo-yo” care se produce atunci cand kilogramele pierdute cu rapiditate se depun la...
Un englez a slăbit 40 kg după ce s-a văzut pe Google Street View Londra, 16 nov/Agerpres/ - Un englez care cântărea 130 kg a început un regim de slăbire după ce s-a văzut pe Google Street View. Rob Mewse, 56 de ani, a fost 'îngrozit' acum un an, când şi-a văzut fotografia pe site-ul internet, arată site-ul lesquotidiennes.com.
Medicament pentru slăbit care 'păcăleşte corpul' acţionând ca 'un aliment imaginar', creat în SUA Un medicament care acţionează ca un "aliment imaginar" şi ajută la arderea grăsimilor, frânează creşterea în greutate, reduce colesterolul şi controlează conţinutul de zahăr din sânge a fost creat de o echipă de medici din SUA şi testat cu bune rezultate pe şoareci, transmite EFE.
O dietă bogată în alimente prăjite creşte riscul de boli cardiovasculare (studiu) Adepţii unui regim bogat în alimente prăjite şi mezeluri, însoţite de băuturi dulci, prezintă un risc cu 56% mai mare să dezvolte boli cardiovasculare în comparaţie cu cei care optează pentru alte diete, potrivit unui studiu publicat luni în revista 'Circulation', editată de American Heart Association...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Nordicii ar trebui să aibă un regim alimentar specific, şi nu să adopte dieta mediteraneeană (studiu) Virtuţile dietei mediteraneene sunt binecunoscute în toată lumea, dar, pentru locuitorii ţărilor nordice, acest regim presupune modificarea în mare parte a obiceiurilor alimentare tradiţionale şi neglijarea unora dinte produsele locale. Prin urmare, un colectiv de specialişti de la Universitatea din...