Cele mai citite
 


Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM
vineri, 3 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.

''Scopul campaniei este de a informa populaţia municipiului Cluj-Napoca cu privire la riscurile contactelor sexuale neprotejate, folosirea corectă a prezervativului şi despre HIV/SIDA. Cu această ocazie, dorim să strângem fonduri pentru copiii infectaţi cu HIV şi pentru cei bolnavi de SIDA aflaţi în evidenţa Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, pentru a le cumpăra cadouri de Crăciun'', precizează coordonatoarea de proiect, Andra Ionescu.
Între 6 şi 10 decembrie, echipa ''3S'' se va afla în căminele studenţeşti din oraş, pentru a le oferi studenţilor pliante informative şi prezervative.
Luni, 6 decembrie, în jurul orei 14,00, studenţii medicinişti vor forma în Piaţa Mihai Viteazul o fundiţă umană roşie, ca simbol al luptei împotriva Virusului Imunodeficienţei Umane. De asemenea, vor fi distribuite pliante şi prezervative trecătorilor, care vor fi, totodată, invitaţi să se alăture grupului de tineri care vor alcătui fundiţa roşie.
Andra Ionescu mai spune că pentru desfăşurarea acestei campanii, OSM este sprijinită de Direcţia de Sănătate Publică Cluj şi de mai multe organizaţii neguvernamentale, printre care Asociaţia Română anti-SIDA.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Cluj: Studenţii medicinişti vor derula o campanie anti-tuberculoză în cinci licee Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 19 şi 23 martie, o campanie de informare a elevilor de liceu în scopul prevenirii tuberculozei, depistării acesteia la scurt timp după apariţia unor simptome, precum şi conştientizării tinerilor asupra obligaţiei de a urma riguros ...
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
Cluj: Mediciniştii fac o campanie de prevenire a SIDA Cluj-Napoca, 14 mai /Agerpres/ - Clujenii care vor trece duminică seară prin Parcul Central din municipiu se vor putea bucura de o atmosferă romantică, animată de 2.500 de lumânări aprinse, dar vor avea şi o surpriză deoarece vor primi prezervative de la studenţii la Medicină.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.