Cele mai citite
 


Timiş: Magazinele 'de vise', ţinute la distanţă de şcoli şi campusuri universitare
joi, 2 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 2 dec /Agerpres/ - Autorităţile timişene au decis, joi, că magazinele care comercializează plante etno-botanice vor fi supuse unui regim de funcţionare aspru, după ce, din ianuarie până acum au ajuns în spitalele din Timişoara 157 de persoane care au suferit complicaţii în urma consumului unor astfel de produse.
Florin Răvăşilă, consilier judeţean, a iniţiat un proiect în acest sens, iar în urma şedinţei consultative care a avut loc joi, la Palatul Administrativ, s-a decis că magazinele 'de vise' vor fi amplasate la minimum 1.000 de metri de orice şcoală sau cămin studenţesc, bază sportivă sau locaţii în care copiii desfăşoară activităţi extraşcolare, iar numărul lor va fi redus.
'Implicaţiile pe termen lung şi posibilitatea conectării dintre consumul de substanţe noi psihoactive, neplasate, încă, sub control naţional, şi comportamentul infracţional, precum şi tranziţia de la consum problematic de droguri ilicite la consum de substanţe cu efecte necunoscute, potenţial fatale, transformă consumul acestui tip de substanţe într-o problemă de maxim interes, la momentul actual', a subliniat Răvăşilă.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au anunţat că nu a fost raportat niciun caz de elev care să se fi aflat sub influenţa etno-botanicelor, cel puţin, în incinta şcolilor.
Prefectul Mircea Băcală este conştient de faptul că fenomenul nu poate fi stopat complet deoarece orice plantă de pe lista Guvernului, care ar fi declarată ilegală pentru consumul uman, ar fi înlocuită, imediat, de alta cu efecte similare.
'Nu putem interzice magazinele care comercializează astfel de produse etno-botanice. Dar autorităţile locale şi judeţene pot limita comercializarea lor, prin solicitarea ca amplasarea magazinelor să fie la distanţe de peste 1.000 de metri de şcoli, spitale sau alte locuri publice unde sunt prezenţi tinerii', a declarat prefectul Mircea Băcală.
Potrivit Poliţiei Timiş, numărul magazinelor 'de vise' din judeţ s-a înjumătăţit, în 2010, de la unsprezece societăţi la şase. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Timiş: Consumul de droguri de către minori începe de la neglijenţa părinţilor faţă de copii Consumul de droguri în rândul minorilor creşte, în cele mai multe cazuri, din cauza neglijenţei familiei faţă de copiii lor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisar-şef Mihaela Tomiţă de la Centrul Antidrog Timişoara.
Timiş: Plantele de la 'magazinele de vise' au făcut victime Timişoara, 1 feb /Agerpres/ - Patru tineri din Timişoara au ajuns la spital, intoxicaţi, duminică seara, după ce au fumat şi utilizat plante cumpărate de la unul din 'magazinele de vise' din Piaţa Unirii
Timiş: Proiecte de cercetare şi brevete de invenţie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara a obţinut mai multe brevete la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii - Pro Invent, desfăşurat la Cluj, prin care s-ar putea aduce beneficii economiei şi stării de sănătate a oamenilor, prin...
Timiş: Centre de excelenţă în diagnosticarea malformaţiilor prenatale, în Timişoara şi Vârşeţ Timişoara este lider de proiect într-o colaborare medicală cu Serbia, prin care se urmăreşte 'Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara-Vârşeţ'.
Timiş: Un alergolog timişorean lucrează la un vaccin revoluţionar împotriva alergiei la ambrozie Alergia la ambrozie ar putea fi tratată cu un vaccin revoluţionar, aflat în faza studiilor de laborator şi de testare, la care lucrează prof. univ. dr. Carmen Bunu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara, împreună cu o echipă de alergologi din Viena.