Cele mai citite
 


Vaslui: Numărul persoanelor care ajung la spital după ce consumă etnobotanice este în creştere
joi, 2 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 2 dec /Agerpres/ - Peste 10 persoane au ajuns în ultimele trei săptămâni, în judeţul Vaslui, la spital pentru dezintoxicare, după ce au consumat plante etnobotanice.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, toţi pacienţii, din care o jumătate sunt elevi, au necesitat internare în spital mai multe zile.
'O jumătate dintre pacienţi au fost elevi de liceu, restul pacienţilor având vârsta maximă de până la 31 de ani. La această dată ne confruntăm cu o creştere alarmantă a celor care ajung la spital după ce consumă substanţe halucinogene. În trecut, astfel de cazuri erau izolate. Acum, în fiecare săptămână, medicii au câteva internări de acest gen', a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
La sfârşitul lunii noiembrie, două magazine din municipiul Bârlad, care comercializau plante etnobotanice şi substanţe halucinogene, au fost închise în urma unei decizii luate de Consiliul Local.
Potrivit Poliţiei Bârlad, în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe sesizări de la părinţi sau locuitori din oraşul Bârlad care reclamau comportamentul unor tineri care consumau substanţele interzise.
De asemenea, luni, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a anunţat că în următoarea şedinţă de Consiliu Local le va propune consilierilor să aprobe propunerea sa privind funcţionarea magazinelor care vând produse etnobotanice.
Potrivit propunerii edilului vasluian, magazinele care vând produse etnobotanice nu vor mai putea funcţiona la o distanţă mai mică de doi kilometri de o unitate de învăţământ.
În prezent, toate cele patru magazine din municipiul Vaslui care comercializează plante etnobotanice sunt situate la o distanţă mai mică de doi kilometri de şcoli şi ca atare vor fi închise. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Comercializarea produselor etnobotanice a fost interzisă la Bârlad Cele două magazine din municipiul Bârlad, care comercializează plante etnobotanice şi substanţe halucinogene, au fost înştiinţate, joi, de Primăria Bârlad că trebuie să îşi închidă activitatea, după ce Consiliul Local a decis desfiinţarea acestora în urma unei solicitări venite din partea Poliţiei din...
Tot mai multe 'magazine de vise' sunt închise sau amendate de autorităţile locale - grupaj Tot mai multe magazine care comercializează substanţe etnobotanice sunt închise sau amendate de autorităţile locale în contextul în care tot mai mulţi tineri ajung în stare gravă la spital în urma consumului acestor droguri uşoare.
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Vaslui: Consilierii municipali au votat închiderea 'magazinelor de vise' din preajma şcolilor Consilierii municipali au decis miercuri în unanimitate, la propunerea primarului Vasile Pavăl, să interzică funcţionarea magazinelor care vând produse etnobotanice la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ, spitale, biserici, instituţii de cultură, baze sportive, locuri de agrement...
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.