Cele mai citite
 


Ion Iliescu, invitat al reuniunii departamentelor PSD
joi, 2 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - Departamentele Partidului Social Democrat (PSD) s-au reunit joi, în şedinţa săptămânală, la reuniune fiind prezent preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Pe ordinea de zi a reuniunii s-au aflat subiecte legate de deciziile adoptate de Comitetul Executiv al PSD, s-a analizat situaţia politică a momentului şi s-au stabilit sarcinile care intră în atribuţiile departamentelor partidului legat de elaborarea unei noi viziuni pentru bugetul anului 2011, a informat un comunicat al departamentelor remis AGERPRES.
Liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a vorbit reprezentanţilor departamentelor partidului despre rolul social pe care trebuie să îl aibă toate măsurile propuse şi adoptate de PSD.
'Conceptul de economie socială de piaţă, elaborat de socialiştii suedezi, a fost adoptat de întreaga Uniune Europeană şi, treptat, acest model s-a transformat în ceea ce se numeşte astăzi modelul social european, supus, tot mai des, unor atacuri concertate ale dreptei, care încearcă să inoculeze ideea că nereuşitele Uniunii Europene sunt cauzate de latura socială a politicilor promovate. Statul trebuie să aibă un rol de factor reglator', a subliniat fostul preşedinte.
Ion Iliescu le-a transmis membrilor departamentelor PSD că ei reprezintă doar o parte dintre profesioniştii care trebuie sprijiniţi şi promovaţi de către partid. 'Cultivarea profesionalismului trebuie să fundamenteze toate politicile PSD', a adăugat liderul de onoare al PSD.
În cadrul reuniunii s-a discutat despre mandatul pentru a lucra, împreună cu partidele de opoziţie, pe datele macroeconomice pe care Guvernul le pune în prezent la dispoziţie şi pentru a realiza o gândire comună a bugetului pe anul 2011, care să nu propună doar amendamente la buget, ci să impună o viziune diferită de cea a actualei puteri, care să însemne orientarea resurselor actuale către priorităţi adevărate şi urgente: sănătate, educaţie şi autorităţi locale.
A fost analizată totodată poziţia PSD faţă de moţiunea de cenzură depusă în urma angajării răspunderii pe Legea Educaţiei. Astfel, s-a considerat că neretragerea semnăturilor reprezintă un semn de consecvenţă a partidului, dar având şi o motivaţie juridică, pentru că moţiunea vizează şi aspectul neconstituţional al acestui act normativ.
'Membrii Departamentelor PSD au precizat faptul că PDL şi Traian Băsescu încalcă cu nonşalanţă toate legile şi normele de drept, comportându-se ca şi când nu le mai pasă de nimic din România', se arată în comunicatul citat.
În privinţa reducerii perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copiilor, Partidul Social Democrat respinge această măsură, pentru că statul român nu are infrastructura şi capacitatea necesară pentru a o susţine, în condiţiile în care implică introducerea unui număr mare de copii în sistemul de creşe şi reintegrarea în muncă a unui număr mare de femei.
Departamentul de sănătate al PSD şi-a exprimat poziţia faţă de introducerea de către Guvernul Boc a co-plăţii serviciilor medicale, 'o idee bună de-a PSD', implementată însă 'în cel mai rău mod posibil' de către actualul Executiv.
'Co-plata serviciilor medicale, ca principiu de îmbunătăţire a relaţiilor dintre medic şi pacient, este o măsură indicată, dar introducerea acestei practici este neavenită în condiţii de recesiune şi sărăcie generalizată. Co-plata, introdusă în condiţiile de acum, agravează situaţia financiară a pacienţilor, fără să rezolve problemele de subfinanţare a sistemului. Pentru aceasta este nevoie de un set de soluţii compensatorii şi alternative, pe care Guvernul Boc este incapabil să le configureze', menţionează sursa citată. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Victor Ponta: Am dovedit în aceste şase luni că ştim să guvernăm România Uniunea Social Liberală (USL, alianţă, la guvernare) a dovedit în aceste şase luni că ştie să guverneze România şi să înveţe totodată din greşeli, ceea ce este la fel de important, a afirmat, joi seară, primul-ministru Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi copreşedinte USL.
Geoană şi liderii PSD din Moldova anunţă o opoziţie mai puternică în Parlament Partidul Social Democrat (PSD) va face o opoziţie 'extrem de intransigentă' faţă de proiectul de Lege a pensiilor propus de Guvernul Boc, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la finalul unei întâlniri cu toţi liderii organizaţiilor PSD din judeţele Moldovei.