Cele mai citite
 


Studiu al oamenilor de ştiinţă americani despre pierderea memoriei la bolnavii cu leziuni cerebrale
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă nord-americani cercetează dacă pacienţii cu leziuni cerebrale îşi pierd într-adevăr memoria sau îşi dezvoltă o 'memorie falsă', care îi împiedică să distingă obiectele familiare de cele noi, semnalează un articol publicat joi, transmite Efe.
Doctorul Stephanie McTighe, de la Universitatea Cambridge, împreună cu echipa sa, au explicat că, până acum, când o persoană care a suferit un anumit tip de leziune cerebrală manifesta pierderi de memorie, se considera că era din cauza faptului că informaţia se pierduse în urma leziunii sau nu putea fi accesată.

Fără îndoială, cercetătorii oferă o explicaţie alternativă, legând memoria nu doar de o zonă a creierului, ci de mai multe zone care interacţionează pe rând, în care intervin şi stimulii primiţi din exterior.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Lovirea mingii cu capul poate produce leziuni cerebrale, conform unui studiu Jucătorii de fotbal care lovesc deseori mingea cu capul prezintă anomalii cerebrale similare cu cele ale pacienţilor care au suferit comoţii, conform unui studiu publicat marţi de revista americană Radiology.
Piloţii care zboară la altitudini mari au un risc crescut de leziuni cerebrale Piloţii care zboară des la înălţimi mari au un risc crescut de leziuni cerebrale, relevă un studiu publicat luni în revista americană Neurology, relatează AFP.
Consumul de grăsimi afectează memoria în cazul bărbaţilor Consumul de 'acizi graşi trans' (dTFA) poate provoca pierderi de memorie la bărbaţii sub 45 de ani, în afară de efectele lor nocive asupra sistemului cardiovascular, conform unei echipe de cercetători de la Universitatea din California care şi-au publicat concluziile în revista PLoS ONE , informează...
VIRUSUL ZIKA Prima leziune fetală observată la puiul unei maimuţe gestante infectată Cercetătorii americani au observat pentru prima dată leziuni cerebrale la un fetus de macac a cărui mamă fusese infectată cu virusul Zika - o nouă etapă menită să ducă la un model animal pentru a combate această infecţie, relatează agenţiile AFP şi EFE.
O comoţie cerebrală în tinereţe poate avea efecte pe termen lung (studiu) Tinerii care suferă de leziuni cerebrale, cum ar fi comoţiile cerebrale, sunt mai susceptibili să aibă pe termen lung probleme psihologice sau de comportament, potrivit rezultatelor unui vast studiu publicat în revista ' PLoS Medicine', citată de agenţia France Presse (AFP).
De ce consumul de canabis produce tulburări de memorie Nu este prima dată când auzim că a fuma un joint /ţigară cu marihuana/ afectează capacitatea memoriei, acum se ştie şi de ce. Potrivit unui studiu realizat de Andrés Ozaita pentru Laboratorul de Neurofarmacologie de la Universitatea Pompeu Fabra pierderea memoriei asociată consumului de canabis este...