Cele mai citite
 


Mihai Tănăsescu: Nu există nicio cerere din partea FMI privind tăierea alocaţiilor pentru mame
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, a declarat joi, pentru Agerpres, că nu există nicio cerere din partea FMI privind tăierea alocaţiilor pentru mame şi fiecare guvern are propria sa responsabilitate pentru a realiza ceea ce are de făcut.
'În Scrisoarea de Intenţie către Fondul Monetar nu există nicio cerere privind tăierea alocaţiilor pentru mame. Fiecare guvern are propria sa responsabilitate pentru a realiza ceea ce are de făcut', a spus Mihai Tănăsescu, care a subliniat că FMI a acordat 'o asistenţă tehnică autorităţilor române pentru a revizui modul în care se acordă beneficiile sociale. Dar de aici şi până la a spune ca FMI impune anumite lucruri şi politci este foarte mare distanţă'.
Misiunea de asistenţă tehnică din partea FMI a abordat 'principiile care stau la baza alocării sumelor pentru diverse ajutoare şi beneficii în mai multe domenii. Una dintre discuţii s-ar fi putut referi şi la tema alocaţiilor, dar nicăieri nu este stipulată expres necesitatea de a se revizui asistenţa acordată mamelor şi copiilor', a afirmat reprezentantul României la FMI.
'Trebuie să se înţeleagă foarte clar că niciodată Fondul Monetar sau Comisia Europeană sau orice altă instituţie internaţională nu poate avea puterea de a impune un anumit tip de politici într-o ţară sau alta. Acest tip de decizie aparţine în exclusivitate autorităţilor', a spus Mihai Tănăsescu, care a specificat că 'discuţiile pe care le-a avut misiunea FMI cu autorităţile române s-au referit la unele ţinte care trebuie să fie atinse în 2010 şi în anii următori. Politicile care trebuie să fie aplicate pentru atingerea acestor ţinte sunt însă în exclusivitate un prerogativ al autorităţilor'.
Mihai Tănăsescu a revenit asupra ideii că 'niciodată nu a fost vorba ca FMI să impună ceva autorităţilor române. Trebuie înţeles că aceste discuţii sunt foarte sensibile şi au o puternică încărcătură emoţională. Pentru a-şi atinge anumite obiective, fiecare instituţie analizează diferite variante. În reorganizarea beneficiilor sociale, de care este nevoie, fiindcă, din păcate, este foarte multă risipă în foarte multe locuri, trebuie să se plece de la anumite principii, de la anumite reguli şi criterii. Abia după aceea se poate face o discuţie publică privind obiectivele restructurării, adică ce anume se doreşte să se obţină prin restructurarea beneficiilor sociale. În multe zone, şi nu mă refer în special la alocaţiile pentru mame şi cop ii, beneficiile sociale exced limitele normale. Dar de aici şi până la a spune că FMI impune anumite lucruri şi politci este foarte mare distanţă'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE îndeamnă România să transpună pe deplin normele de recunoaştere a prescripţiilor medicale emise în alt stat membru Comisia Europeană a adresat joi o cerere oficială României de a asigura transpunerea deplină a Directivei de stabilire a unor măsuri pentru facilitarea recunoaşterii prescripţiilor medicale emise în alt stat membru, informează un comunicat al CE.
Comisia Europeană prezintă criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide. Potrivit criteriilor stabilite de Bruxelles, care se bazează pe definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) perturbatorilor...
Ebola: Comisia Europeană deblochează un pachet de asistenţă de 450 de milioane de euro Comisia Europeană a anunţat vineri că va debloca circa 450 de milioane de euro pentru a ajuta trei ţări afectate de virusul Ebola (Guineea, Sierra Leone şi Liberia), răspunzând astfel apelului ONU pentru noi donaţii internaţionale, informează AFP.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
APIA: Cererile pentru depozitarea cărnii de porc se pot depune începând de luni, 4 ianuarie Cererile pentru depozitarea cărnii de porc se pot depune începând de luni, 4 ianuarie 2016, în baza Regulamentului adoptat de către Comisia Europeană în data de 14 decembrie 2015 privind deschiderea depozitării private pentru carnea de porc şi de stabilire în avans a cuantumului ajutorului, potrivit...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...