Cele mai citite
 


Furtună de zăpadă în Danemarca: blindate pentru transportul bolnavilor
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Armata daneză a trimis vehicule blindate joi pentru transportul bolnavilor spre spitale în regiunile situate în sud şi la sud-vest de Copenhaga paralizate de importante căderi de zăpadă, potrivit serviciilor de salvare, citate de AFP.
Soldaţii i-au căutat pe pacienţii blocaţi de ninsoare la domiciliile lor şi în căminele de bătrâni, mai ales pe insulele Moen, Lolland şi Falster, la circa 100 de kilometri sud de capitala daneză.

Şcolile şi creşele au fost închise de asemenea joi în aceste regiuni, unde drumurile secundare au fost interzise circulaţiei.

Insula Bornholm din Marea Baltică a fost de asemenea lovită de furtuna de zăpadă, poliţia recomandând automobiliştilor să nu se urce la volan decât în caz de imperioasă necesitate.

Compania naţională a căilor ferate, DSB, a anulat joi 110 legături feroviare ca urmare a zăpezii abundente pe şine.

Recorduri de frig, nemaivăzute de peste 120 de ani, au fost înregistrate în ultima zi a lunii noiembrie, mai ales în nord-vestul Danemarcei, unde mercurul termometrelor a coborât în timpul zilei la minus 8 grade, fapt neobişnuit în acest sezon, potrivit institutului meteorologic danez.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Val de frig în Balcani: 10 morţi Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele zile în Balcani, din cauza valului de frig însoţit de căderi abundente de zăpadă, au anunţat surse oficiale, informează AFP.
Căderile masive de zăpadă şi viscolul au paralizat Europa; zeci de morţi din cauza hipotermiei Furtunile puternice de zăpadă şi temperaturile scăzute au provocat moartea a zeci de persoane în ultimele două zile în Europa. Conform unui bilanţ provizoriu, cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute din cauza intemperiilor şi a temperaturilor scăzute, relevă Associated...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Vaslui: Echipajul de la Salvare a ajuns la pacientul găsit în zăpadă, dar acesta era decedat Echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a ajuns la pacientul găsit miercuri dimineaţă în zăpadă de nişte cetăţeni, dar acesta era decedat.
Botoşani: Operaţiuni de salvare a aproximativ 100 de persoane blocate în zăpadă Aproximativ 100 de persoane, conducători auto sau pasageri în diferite mijloace de transport, rămase înzăpezite pe drumurile naţionale sau judeţene din Botoşani, au fost salvate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unor operaţiuni derulate de pompieri, poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi...
O moaşă înfruntă zăpada pe schiuri pentru a asista o naştere O moaşă s-a deplasat sâmbătă pe schiuri la o femeie pe cale să nască, pe insula daneză Bornholm, complet paralizată de ninsoare, au relatat media locale. O altă moaşă care trebuia să o asiste pe femeie a fost blocată pe drum într-o maşină blindată a armatei, notează AFP.