Cele mai citite
 


O genă ar face ca o persoană din patru să nu poată fi fidelă, spun oameni de ştiinţă
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Se pare că unii oameni cărora le mai fug ochii nu sunt făcuţi pentru fidelitate. Oameni de ştiinţă au descoperit o genă care creşte tentaţia de a înşela partenerul, arată Daily Mail.

Cercetătorii au chestionat 180 de tineri (bărbaţi şi femei) despre atitudinea lor faţă de relaţiile cu sexul opus şi i-au testat în privinţa genei numite DRD4, care afectează nivelul dopaminei din creier. Un sfert din aceştia, care aveau gena 'înşelării', erau de două ori mai tentaţi să nu fie fideli, informează publicaţia PLoS ONE.

Cercetătorul Justin Garcia spune: 'Am descoperit că persoanele care au o formă a genei DRD4 sunt mai predispuse să aibă aventuri.?Motivul pare să fie un sistem de plăcere şi răsplată, care se petrece la eliberarea de dopamină.' El adaugă că este posibil ca o persoană să se simtă ataşată de partener, dar să simtă totuşi nevoia să-l înşele. Dependenţa de sex aventuros se datorează unei 'nevoi' de dopamină, drogul natural pe care-l eliberează creierul ca recompensă pentru ceva ce-i place. Aşa s-ar explica de ce unii oameni sunt incapabili de fidelitate.

Însă cei cărora le mai fug ochii nu-şi pot acuza în întregime dotarea genetică. Justin Garcia, de la State University din New York, arată că moştenirea genetică nu este vinovată în mod absolut de comportarea într-o relaţie. 'Nu toţi care au acest genotip trebuie să aibă aventuri de o noapte sau să fie infideli', spune el.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
Cercetătorii francezi au identificat un hormon care poate combate dependenţa de canabis Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (Inserm) din Franţa au identificat în organism un compus natural care reduce dependenţa de canabis, informează cotidianul francez Le Figaro.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Dependenţa de operaţiile estetice - Chirurgul estetician îţi răspunde: care este limita între frumos şi obsesie? Deşi rolul chirurgiei plastice şi reparatorii este, în primul rând, cel de reconstrucţie şi redare a funcţionalităţii unor organe şi, în al doilea rând, cel de îmbunătăţire a aspectului fizic al unei persoane, dorinţa de a arăta mai bine se poate transforma în obsesie, iar rezultatele sunt...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.