Cele mai citite
 


A fost stabilită legătura între dulce şi agresivitate
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Limonada cu zahăr ajută la reducerea agresivităţii, susţine o echipă de cercetători americani, în finalul unui experiment realizat pe 62 de studenţi, transmite vineri portalul ScienceDaily.
Subiecţilor nu li s-a comunicat iniţial scopul real al testului, spunându-li-se doar că este vorba de testarea gustului.

Astfel, o parte dintre ei au fost serviţi cu limonadă îndulcită cu zahăr, iar restul cu limonadă îndulcită cu înlocuitori artificiali.

Opt minute mai târziu, când glucoza a pătruns în sânge, subiecţii au fost împărţiţi în două grupe, fiind testaţi într-un joc care se baza pe competiţia dintre ei. Cei care pierdeau auzeau în căşti un zgomot neplăcut, conform unei gradaţii de la 1 la 10, la alegerea adversarului. Primul grup a ales, în medie, nivelul de zgomot 4,8, iar cea de-a doua categorie - nivelul 6,06.

În acest fel, experţii psihologi au stabilit gradul de agresivitate al subiecţilor. S-a dovedit că persoanele care consumaseră limonadă cu zahăr s-au comportat mai puţin ostil decât cele care fuseseră servite cu băutură cu îndulcitori artificiali.

Într-un comunicat de presă al Universităţii Ohio, autorii experimentului spun că zahărul nu ar trebui considerat un panaceu împotriva agresivităţii sporite, dar că medicii şi fiziologii ar trebui să studieze mai în detaliu relaţia dintre nivelul de glucoză în sânge şi violenţa la om.

În articolul Aggressive Behavior, cercetătorii americani evocă o serie de alte studii care au demonstrat legătura între deficienţa de autocontrol şi diverse tulburări ale metabolismului glucozei. De exemplu, cercetările au arătat că în regiunile cu un procent mai mare de diabetici au fost comise crimele cele mai grave, scrie ScienceDaily.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş (USAMV): Mierea românească este o adevărată comoară naţională (interviu) Cercetător ştiinţific dr. Otilia Bobiş, manager la Laboratorul de controlul calităţii produselor apicole al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi cadru didactic asociat al instituţiei de învăţământ superior, a acordat un interviu AGERPRES în care descrie...
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Bebeluşii simt mai puţină durere la vaccinare dacă li se dă zahăr Ottawa, 17 mai/Agerpres/ - Un studiu realizat de cercetători australieni, canadieni şi brazilieni şi publicat în Archives of Disease in Childhood demonstrează că zahărul înghiţit înaintea administrării unui vaccin la bebeluşii de până la un an scade durerea. Până a ajunge la această concluzie, cercetătorii...
Zahărul în lupta împotriva neuro-degenerescenţei (studiu) Un recent studiu arată efectul benefic al zahărului asupra creierului: el ar permite prevenirea bolilor legate de neuro-degenerescenţă, printre care boala Alzheimer. Studiul, realizat de Alex Parker şi apărut în revista americană 'Aging Cell', prezintă un rezultat uimitor: zahărul ar fi bun pentru stimularea...
Jeleu cu nanoparticule de aur şi ingrediente naturale, creat de o echipă de cercetători clujeni O reţetă de jeleu din ingrediente naturale, cu conţinut redus de zahăr şi cu nanoparticule de aur folosite cu rol de conservant pentru a prelungi valabilitatea produsului, a fost elaborată de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca...