Cele mai citite
 


Concurenţă: percheziţii în sectorul farmaceutic din UE
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană, gardian al concurenţei în UE, a anunţat vineri o nouă serie de percheziţii în sectorul farmaceutic, potrivit AFP.
Inspectori ai serviciilor europene pentru concurenţă au procedat la aceste percheziţii marţi, la 'un număr limitat de societăţi' din sectorul farmaceutic şi 'în mai multe state membre' ale UE, a informat Bruxellesul printr-un comunicat.

Conform obiceiului său, executivul comunitar nu precizează identitatea întreprinderilor vizate, nici ţara din care provin.

'Comisia are motive să creadă că societăţile vizate ar fi putut acţiona, individual sau în comun, pentru a întârzia intrarea pe piaţă a unor versiuni generice ale unui anumit medicament', semnalează comunicatul.

Comisia nu acuză pentru prima dată societăţi din sectorul farmaceutic de faptul că întârzie ieşirea pe piaţă a unor asemenea versiuni mai ieftine de medicamente pentru care a expirat brevetul de exclusivitate. O mare anchetă desfăşurată în industria farmaceutică, lansată de Bruxelles în 2008, a concluzionat că existau unele frâne pentru generice în Europa. Respectiva anchetă a condus la deschiderea mai multor proceduri, potrivit sursei citate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană bănuieşte unele companii farmaceutice de practici anticoncurenţiale Comisia Europeană a confirmat că, la 30 noiembrie, oficiali ai săi au efectuat inspecţii inopinate la o serie de companii active în sectorul farmaceutic, în mai multe state membre, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în domeniu, relevă vineri un comunicat publicat pe site-ul oficial...
UE autorizează, în premieră, comercializarea unui remediu contra fibrozei pulmonare Comisia Europeană a autorizat comercializarea Esbriet, primul medicament contra fibrozei pulmonare idiopatice, o maladie pulmonară progresivă şi mortală, a anunţat joi laboratorul biotehnologic american InterMune, citat de AFP.
Divizate, statele UE lasă Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic Bruxelles, 28 sep /Agerpres/- Statele Uniunii Europene au lăsat Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic, întrucât nu au ajuns la un acord pe această temă, a anunţat vineri executivul comunitar, citat de agenţia EFE.
Medicamentele generice: Bruxelles-ul deschide o anchetă în legătură cu grupul danez Lundbeck Comisia Europeană a anunţat joi demararea unei anchete în legătură cu laboratorul farmaceutic danez Lundbeck, suspectat că împiedică accesul pe piaţa europeană a medicamentelor generice, relatează AFP.
(Corespondenţă) Compania farmaceutică Servier, amendată de CE pentru impunerea unui medicament pentru scăderea tensiunii arteriale Bruxelles, 9 iul - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a anunţat joi că a decis impunerea de amenzi în valoare totală de 427,7 milioane de euro companiei farmaceutice franceze Servier pentru că a avut o strategie prin care a împiedicat pătrunderea pe piaţă a produselor...
Comisia Europeană prezintă criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide. Potrivit criteriilor stabilite de Bruxelles, care se bazează pe definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) perturbatorilor...