Cele mai citite
 


Galaţi: Expoziţie de colaje realizată de persoanele cu handicap
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 23 de beneficiari ai Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Handicap 'Luceafărul' au realizat expoziţia de lucrări 'Colaje de suflet' deschisă vineri la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Solidarităţii cu persoanele cu handicap, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al muzeului, Florin Matei.
Potrivit comunicatului, lucrările au fost confecţionate de persoanele cu handicap în timpul orelor de terapie ocupaţională, iar de ziua lor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii le-a oferi în dar o activitate educaţională intitulată 'Diversitatea lumii vii în imagini'.
'Rolul acestei activităţi este de a ne determina pe noi toţi să privim dincolo de handicap şi să descoperim ce oameni minunaţi sunt şi aceste persoane. Cred că fiecare dintre noi poate face mai mult pentru aceste persoane. Primul pas este înţelegerea', a declarat Luca Mariana, referent în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
Expoziţia 'Colaje de suflet' va putea fi vizitată până la sfârşitul anului, între orele 9.00 - 17.00.
În fiecare an, pe 3 decembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Solidarităţii cu persoanele cu handicap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, marcată prin programe artistice Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi va fi marcată, sâmbătă, în foaierul Sălii Radio "Mihail Jora" şi în Club A prin diverse programe artistice.
Galaţi: O nouă cameră senzorială inaugurată de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi de Fundaţia 'Inimă de Copil' din Galaţi prin inaugurarea unei camere senzoriale amenajată prin proiectul 'Împreună pentru viitorul lor', în cadrul Centrului multifuncţional de recuperare şi reabilitare Galaţi, au anunţat reprezentanţii...
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Galaţi: Persoanele cu handicap nedeplasabile aşteaptă luni de zile să primească un scaun cu rotile Asociaţia Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galaţi numără 600 de membri, dintre care peste 240 se află în imposibilitatea de a se deplasa singuri şi ar avea nevoie de scaune cu rotile.
Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
Galaţi: Cele nouă spitale din judeţ au adunat doar 126.565 lei din coplată Suma totală colectată anul trecut din coplată la cele nouă spitale din judeţul Galaţi s-a ridicat la doar 126.565 lei, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de sănătate publică Galaţi, Valentin Boldea.