Cele mai citite
 


Deputatul Sonia Drăghici (PSD): Pentru Guvern, AEP este mai importantă decât Sănătatea
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Sonia Drăghici a declarat, vineri, că este foarte îngrijorată de situaţia bugetului pentru sănătate pe anul 2011, diminuat cu aproape 40% faţă de acest an, în comparaţie cu bugetul Autorităţii Electorale Permanente, care va creşte cu 41% anul viitor.
'Se pare că guvernul nu se gândeşte la sănătatea noastră, dar poate presimte alegeri anticipate sau se pregăteşte pentru alegerile locale din 2012, pentru că Autoritatea electorală este mai importantă decât sănătatea, al cărei buget pe anul 2011 va fi mai mare cu 41% decât anul acesta', a declarat deputatul social-democrat, membru al Comisiei de sănătate.
Dr. Sonia Drăghici a precizat că la sănătate, dacă bugetul pe anul acesta a fost de 7,140 de miliarde lei, anul viitor va fi de 4,409 de miliarde de lei, o diminuare de 38,31%, din care doar 4,5% vor fi cheltuieli de personal, restul însemnând reducerea programelor, a costurilor cu unităţile spitaliceşti, diminuarea numărului de paturi şi a fondurilor pentru tratamentul bolilor cronice.
'Consecinţele pot fi dezastruoase pentru că nici în acest an nu au existat bani pentru programele de sănătate şi ele s-au desfăşurat cât se poate de prost. Am făcut intervenţii personale, punctuale şi în comisie pentru derularea programelor pentru hepatită, pentru cancer şi toţi senatorii şi deputaţii suntem în căutare de resurse pentru pacienţii noştri, pentru că anul acesta nu au fost bani. Probabil că persoanele cu boli cronice vor rămâne fără bani', a spus Sonia Drăghici.
Ea consideră că ministrul Cseke ''spune poveşti' afirmând că bugetul de sănătate nu va scădea şi că va găsi, compensator, tot felul de metode, cu tichete, la coplată etc.
'Eu nu cred în aceste metode. Eu îl mai consider încă un tânăr cu perspectivă politică şi dacă nu va reuşi să redreseze această situaţie înseamnă că perspectivele sale politice se reduc pe măsură ce se reduce bugetul pentru sănătate', a conchis deputata.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dan Marian (PNL Vaslui): Amendamentele la buget pe care nu ne-au lăsat să le susţinem în comisii le prezentăm în plen Senatorii liberali de Vaslui, Dan Marian şi Nelu Tătaru, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă că amendamentele redactate la proiectul legii bugetului, pe care nu au fost lăsaţi să le susţină în comisii, le vor prezenta la dezbaterea în plen. Totodată, ei i-au solicitat preşedintelui PSD Vaslui...
PSD susţine introducerea coplăţii, însă invocă necesitatea unor soluţii compensatorii şi alternative Partidul Social Democrat susţine introducerea coplăţii în sistemul public de sănătate ca principiu de îmbunătăţire a relaţiilor dintre medic şi pacient, însă invocă necesitatea elaborării de către Guvern a unui set de soluţii compensatorii, a declarat joi fostul consilier în Ministerul Sănătăţii Alexandru...
Bănicioiu: PSD nu susţine introducerea coplăţii în sistemul sanitar Partidul Social Democrat nu va susţine introducerea unui nou impozit - coplata în sistemul sanitar - măsură care 'demonstrează falimentul cotei unice', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, liderul tinerilor social-democraţi.
Declaraţie politică - Florian Bodog (PSD) Niciun copil bolnav de cancer nu trebui să fie lăsat singur