Cele mai citite
 


Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Târgul, primul de acest gen din Europa Centrală şi de Est şi primul care a fost realizat în România, este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România precizează un comunicat de presă remis AGERPRES de organizatori.
''Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice a ajuns, în toamna aceasta, la a V-a ediţie în România şi la a VIII-a la nivel internaţional. După succesul ultimei ediţii, la care au participat în jur de 6.000 de medici din toată ţara, caravana Târgului se opreşte în ultimul oraş din această toamnă - Bucureşti, între 4-5 decembrie, unde vom găzdui 17 agenţii de recrutare şi angajatori din diferite ţări europene'', se arată în comunicat.

Municipii precum Bucureşti, Cluj şi Iaşi au devenit deja o tradiţie pentru cei interesaţi de a demara o carieră în străinătate, iar anul acesta caravana s-a deplasat pentru prima oară la Timişoara.
''La Bucureşti, în martie 2010, aproximativ 1.700 de cadre medicale au trecut pragul târgului, iar la această ediţie ne aşteptăm ca numărul acestora să crească uşor după ce în cele 3 oraşe în care am fost în noiembrie (Cluj, Timişoara, Iaşi) aproximativ 4000 de cadre medicale ne-au vizitat deja'', a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, medic cardiolog polonez, organizatorul Târgului.
La această ediţie din Bucureşti vor fi prezente cu oferte de muncă în afara României cele mai cunoscute agenţii de recrutare de nivel european, iar ţările unde sunt oferite cele mai multe joburi sunt Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia şi Spania.

''Angajatorii şi companiile de recrutare internaţionale vin în România cu oferte de muncă ce cuprind atât posturi permanente (contracte pe perioadă nedeterminată, dar minim pe 1 an sau 2), cât şi posturi de tip locum (temporare) şi posturi de Resident Medical Officer (RMO), tocmai pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor celor interesaţi de o carieră medicală internaţională, a timpului de care dispun şi a schimbărilor pe care şi le doresc să le facă sau nu'', a precizat Simona Oprea, reprezentant al companiei Houston NPA, partenerul oficial pentru România al târgului.

Posturile de tip locum (temporare) sunt printre cele mai reprezentate oportunităţi de angajare în cadrul târgului Internaţional de Cariere Medicale, numeroşi recrutatori din Marea Britanie şi Irlanda venind cu sute astfel de posturi. Joburile de tip locum au avantajul că oferă flexibilitatea medicului de a lucra 1, 2 sau 3 săptămâni pe lună, ceea ce înseamnă că persoanele doritoare de acest tip de angajare îşi pot continua munca şi în ţara de origine, suplimentându-şi substanţial câştigurile prin adoptarea unui job temporar, care poate fi răsplătit şi cu 2.000 de lire pe săptămână în spitalele private din Anglia.
Sunt puse la dispoziţie şi noile oportunităţi de Resident Medical Officers (RMOs), la târg fiind prezent cel mai mare provider de astfel de posturi către spitalele private din întreaga Marea Britanie - NES Healthcare.

''Există în jur de 230 de spitale private în Marea Britanie şi în majoritatea este absolut necesară prezenţa permanentă a unui Resident Medical Officer (RMO) care să asigure asistenţă medicală clinică şi de urgenţă. Printre sarcinile principale ale unui RMO sunt asigurarea urgenţelor pe timpul nopţii, internarea pacienţilor, pregătirea pre-operatorie şi îngrijirea post-operatorie.
''Trebuie ştiut că responsabilităţile unui RMO nu au nicio legatură cu perioada rezidenţiatului din România, termenul de 'resident' referindu-se la un doctor care aparţine unui anumit spital, nu că derulează un program de rezidenţiat, aşa cum s-ar crede la prima vedere'', a explicat Simona Oprea.

În ceea ce priveşte numărul ofertelor cu care angajatorii vin la târg, acestea se schimbă zilnic/săptămânal, existând cu aproximaţie 4.000-5.000 de posturi disponibile în toată Europa, care se adresează tuturor participanţilor la aceste târguri, nu numai celor din România, ci şi celor din restul ţărilor unde se desfăşoară târgul în această toamnă.

Motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale suferite în ultima perioadă de personalul medical, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subfinanţarea sistemului sanitar şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari. Printre specializările medicale cele mai căutate se numără anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală.

Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta.
Pentru medicii cu experienţă, cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 80.000 - 120.0000 euro/an, pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, iar cele mai mari în Irlanda şi Marea Britanie, ajungând între 150.000 -200.000 euro pe an.
Târgul se adresează în special medicilor specialişti şi cu experienţă, dar şi medicilor tineri, de toate specialităţile, rezidenţilor, asistentelor medicale, dentiştilor, farmaciştilor.
Vizitatorii care trec pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale vor avea ocazia să intre în contact direct cu angajatorii şi companiile de recrutare prezente, să ''ia pulsul'' ofertelor de muncă în străinătate.

Cei interesaţi pot explica direct potenţialilor angajatori ce şi cum doresc să lucreze, discutând pe baza duratei contractului şi a diferitelor modalităţi de angajare.
Târgul este cel mai mare de acest gen din Europa şi reprezintă cea mai bună oportunitate ca personalul medical să se întâlnească cu recrutatorii, formula târgurilor de acest gen fiind cu mult mai profesionistă decât comunicarea via email sau telefon, unde nu se pot obţine toate informaţiile deodată.

Toţi vizitatorii sunt sfătuiţi să aducă la târg mai multe exemplare ale CV-ului în diferite limbi de circulaţie internaţională, în funcţie de ţara unde şi-ar dori să profeseze şi să participe pe cât posibil la cursurile şi seminariile gratuite oferite în cadrul târgului, precum: tehnici de învăţare ale englezei medicale, modalităţi de înscriere şi oportunităţi de angajare în domeniul medical din diverse ţări europene, sfaturi pentru întocmirea CV-ului medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Portal de recrutare online în domeniul medical Un portal online de recrutare în domeniul medical - MedPharmJobs.com - va fi lansat în cadrul celei de a VI-a ediţii desfăşurate în România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
A V-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale Patru mari centre universitare - Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti vor găzdui în perioada noiembrie-decembrie cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Peste 3.000 de joburi în străinătate, la Târgul de Cariere Medicale Peste 3.000 de posturi în străinătate este oferta pentru medicii români a celei de-a VII-a ediţii a Târgului Internaţional de Cariere Medicale, ce se va desfăşura la Bucureşti, în zilele de 20 şi 21 martie.