Cele mai citite
 


OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE.
Declaraţia a fost făcută de doctorul Eric Laroche, directorul general adjunct al OMS pentru acţiuni în situaţii de criză. 'Tocmai m-am întors din Haiti, unde am văzut că în spitale o infirmieră se ocupă de 40 de pacienţi de holeră, în timp ce norma este de o infirmieră la fiecare doi bolnavi', a precizat Laroche.

Acesta a mai semnalat faptul că numărul cazurilor de holeră din ţară este continuă creştere, cu toate că rata mortalităţii a scăzut. 'Rata de mortalitate este acum de 3,5 la sută, în timp ce acum câteva săptămâni ajunsese să fie de 9 la sută', a spus Laroche.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii din Haiti, s-au înregistrat până acum 84.000 de cazuri de holeră şi 1.880 de morţi, dintre care 130 sunt copii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Cele zece departamente ale ţării sunt afectate într-o măsură mai mare sau mai mică, iar OMS susţine că nu s-a atins încă vârful epidemiei de holeră. Acest lucru s-ar putea produce peste câteva săptămâni în unele locuri, dar şi peste câteva luni, în alte zone din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: Circa 800 de cazuri de holeră după trecerea uraganului Matthew (OMS) Circa 800 de cazuri de holeră au fost înregistrate într-o săptămână în Haiti după trecerea uraganului Matthew, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.
Ebola: OMS instituie mobilizarea mondială Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat vineri mobilizarea mondială împotriva epidemiei de febră hemoragică Ebola, care afectează Africa occidentală. Comitetul de urgenţă, care s-a reunit miercuri şi joi la Geneva, 'a considerat să sunt întrunite condiţiile unei urgenţe de sănătate de dimensiuni...
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...