Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Un an de SMURD în judeţ
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea SMURD din judeţul Bistriţa-Năsăud a aniversat, vineri, un an de la inaugurare, timp în care echipajele de urgenţă au intervenit în 3.457 de situaţii în care au acordat prim ajutor calificat şi asistenţă medicală.
Potrivit bilanţului prezentat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, SMURD a avut, în medie, aproape zece intervenţii pe zi, dintre care circa 1.500 au fost în cazul unor afecţiuni medicale, 745 de traumatisme, 243 de afecţiuni cardiace, 167 de situaţii de acordare a primului ajutor la accidente rutiere şi cinci la accidente feroviare.

Până în prezent, un număr de 42 de subofiţeri din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud au urmat cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat în efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare, iar alţi 37 de subofiţeri au participat anul acesta la cursuri de formare în centrele de la Mureş, Oradea şi Boldeşti.
Staţia SMURD Bistriţa dispune de trei ambulanţe de prim ajutor, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă activă şi una de rezervă şi de două maşini pentru medicii de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii ale SMURD în cel de-al doilea an de activitate Echipajele SMURD Bistriţa-Năsăud au participat la peste 4.000 de intervenţii în cel de-al doilea an de activitate, numărul acestora fiind în creştere cu 17%, potrivit unui comunicat remis vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu ocazia împlinirii a doi ani de activitate a SMURD în acest...
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Bistriţa-Năsăud: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a împlinit, luni, trei ani de existenţă în judeţul Bistriţa-Năsăud, timp în care numărul intervenţiilor s-a dublat, ajungându-se la peste 6.000 de solicitări într-un an.