Cele mai citite
 


Acord de cooperare între România şi Republica Moldova în domeniul Sănătăţii
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii şi al ştiinţelor medicale începând din 3 decembrie, informează Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.
Ministrul român al Sănătăţii, Cseke Attila, şi omologul său din Republica Moldova, Vladimir Hotineanu, au semnat, la Bucureşti, 'Acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova'.
Documentul conţine mai multe dispoziţii ce prevăd dezvoltarea cooperării în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.
Astfel, începând de anul viitor, vor fi organizate vizite reciproce ale experţilor din cele două ţări pe domenii de interes, ca de exemplu strategii de sănătate, finanţarea serviciilor din sistemul sanitar, management spitalicesc sau politica de pregătire a personalului medical.

A fost stabilit şi cadrul pentru cooperare directă între societăţile de ştiinţe medicale.
România şi Moldova vor coopera concret şi pentru prevenirea bolilor transmisibile.
Cele două state au semnat un astfel de Acord de colaborare pentru prima dată. Până la această dată, a existat din 1994 şi o înţelegere, dar care şi-a încetat valabilitatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Acord de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Biroul Regional pentru Europa al OMS Acordul de Colaborare pentru următorii 2 ani între Ministerul Sănătăţii din România şi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vizează politica europeană de sănătate pe termen lung privind bolile netransmisibile, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, bolile...
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Comunicat de presă - Conferinţa naţională 'Hemoragia sistemului medical din România - de ce ne pleacă medicii?' Nemulţumirile medicilor şi soluţiile pe care le-au propus în cadrul Conferinţei Naţionale de la Călăraşi
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...