Cele mai citite
 


Timiş: Transplant de tendon al genunchiului, în premieră regională
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Clinica I Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, s-a efectuat, vineri, primul transplant regional de tendon la nivelul genunchiului, prelevat de la un pacient aflat în moarte clinică.
Intervenţia s-a efectuat în cadrul cursului de Artroscopie de Genunchi intitulat 'International Knee Surgery and Arthroscopy Advanced Course', organizat, în aceste zile, de Clinica I Ortopedie - Traumatologie.

'A fost primul transplant de tendon rotulian pentru operaţiile de ligamentoplastie la nivelul genunchiului, tendon prelevat de la un donator aflat în moarte cerebrală. Transplantul a fost realizat având în vedere faptul că cele două Clinici de Ortopedie au fost autorizate prin Ordinul Ministerului Sănătăţii ca şi utilizatori de ţesuturi', a declarat conf. dr. Radu Prejbeanu, organizatorul cursului.

Beneficiarul transplantului este un tânăr de 21 de ani, care a suferit un accident, în urma căruia i-a fost grav afectat genunchiul.
Afecţiunile de la nivelul genunchiului creează multe probleme, deoarece pot conduce la incapacitatea de mişcare normală a piciorului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Timiş: Premieră regională în chirurgia ortopedică Medicii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara au realizat, joi, o premieră regională care a constat în artrosplastia protetică a genunchiului, folosindu-se o endoproteză totală de genunchi. Până acum, în cadrul clinicii au fost efectuate numai endoprotezări...
Timiş: Clinica de Ortopedie II Timişoara va colabora cu Centrul Rus 'G. A. Ilizarov' Clinica II de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara va colabora cu Centrul Ştiinţific pentru Traumatologie Restaurativă şi Ortopedie ''G. A. Ilizarov'' din Kurgan, Rusia.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Dolj: Transplant de os realizat în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost realizat, miercuri, primul transplant de os în Clinica de Ortopedie şi Traumatologie, care a fost acreditată recent pentru astfel de intervenţii.
Timiş: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara, 8 ian /Agerpres/ - Prima prelevare de organe din acest an a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.