Cele mai citite
 


SUA au autorizat testele HIV instantanee
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statele Unite au aprobat un tip de teste rapide pentru detectarea virusului HIV, teste care au nevoie de numai 60 de secunde ca să emită un rezultat, după cum a informat vineri, într-un comunicat, Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), transmite EFE.
Testele rapide le permit pacienţilor să afle rezultatul într-o singură vizită făcută la centrul medical, fără să mai fie nevoiţi să se întoarcă peste câteva zile pentru un răspuns.

Noile teste, numite INSTI, vor genera rezultatele în numai un minut, faţă de cele folosite în prezent, care durează între 10 şi 20 de minute.

Potrivit FDA, testele INSTI vor reprezenta un instrument important în lupta împotriva SIDA.

Autorităţile sanitare avertizează că detectarea timpurie a acestei boli este vitală pentru a evita contaminarea altor persoane, precum şi pentru tratarea pacienţilor.

Centrele de Control al Bolilor (CDC) estimează că în Statele Unite există 1,1 milioane de persoane infectate cu HIV, însă în jur de 20 la sută dintre acestea nu ştiu că sunt purtătoare de virus. CDC consideră că o nouă persoană este infectată la fiecare 9 minute şi jumătate, ceea ce face ca numărul bolnavilor de SIDA să crească anual cu circa 56.000 de persoane.

În plus, în cazul unuia dintre fiecare trei seropozitivi testul este făcut prea târziu, pentru ca medicaţia să fie într-adevăr eficientă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Ambasada SUA organizează un concurs de clipuri video cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA Ambasada SUA la Bucureşti organizează, începând de miercuri până pe 16 noiembrie, un concurs de clipuri video cu tema "De ce este importantă oprirea infectării cu HIV?" cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA.
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
SUA: Hillary Clinton îşi prezintă 'foaia de drum' pentru o generaţie fără SIDA Secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi-a prezentat, joi, la Washington, ''foaia de drum'' pentru o nouă generaţie fără SIDA, exprimându-şi speranţa că, până în 2015, niciun copil nu se va mai naşte cu virsul HIV, relatează AFP.
SUA aprobă Truvada, primul tratament preventiv împotriva SIDA Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie, potrivit autorităţilor, la reducerea de noi infectări...
Depistarea SIDA, la liber în SUA Un comitet de experţi independenţi a recomandat marţi Agenţiei americane a medicamentelor (FDA) să autorizeze pentru prima oară vânzarea liberă a unui test de depistare a SIDA fără nicio supervizare medicală.