Cele mai citite
 


Vaslui: Prefectul anunţă sancţiuni pentru primarii care nu se implică în rezolvarea situaţiilor de urgenţă
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Vaslui, Levente Csaba Szekely, a cerut, vineri, înfiinţarea unui grup operativ la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care apar în perioada de iarnă.
Potrivit Prefecturii Vaslui, grupul operativ de lucru va funcţiona în incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, iar din el vor face parte reprezentanţi de la IPJ Vaslui, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Agenţia de Drumuri Naţionale Vaslui, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
De asemenea, reprezentantul guvernului în teritoriu le-a cerut primarilor să se implice în rezolvarea situaţiilor de urgenţă când acestea apar.

'Doresc o comunicare foarte bună a primarilor cu toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, mai ales cu DSP Vaslui, pentru a interveni la timp atunci când avem de ajutat persoane dializate sau femei însărcinate. Primarii trebuie să cunoască exact ce asemenea persoane au în comună, pentru a şti în orice moment starea lor. Nu vreau să aud de scuze sau nu ştiu eu ce motive. Vreau doar să ştiu că putem rezolva în timp util orice problemă', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Levente Szekely, prefectul judeţului Vaslui.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai spus că le va aplica sancţiuni edililor care nu se implică în rezolvarea situaţiilor de urgenţă.
'Dacă unii primari nu-şi fac treaba, eu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, voi lua măsuri împotriva acestora, adică voi da amenzi, aşa cum prevede legea. Cu astfel de lucruri nu trebuie să ne jucăm', a mai spus prefectul.

Declaraţia prefectului vine după ce, în cursul zilei de vineri, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui s-au plâns că salvările circulă cu mare dificultate din cauza drumurilor care sunt acoperite cu zăpadă sau gheaţă şi din cauza lipsei materialului antiderapant.
'Ajungem cu întârziere la bolnavi din această cauză. Maşinile patinează, iar în unele sate mai îndepărtate se intră foarte greu', a precizat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Salvarea şi un echipaj al ISU au rămas blocate în zăpadă în timp ce se deplasau la o urgenţă O autosanitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui a rămas blocată în zăpadă miercuri dimineaţă, în timp ce se deplasa la o urgenţă în suburbia Bahnari a municipiului Vaslui.
Vaslui: Intervenţie ISU la Huşi pentru salvarea unui bărbat inconştient în cabina macaralei Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean intervin pentru salvarea unui bărbat aflat inconştient în cabina unei macarale din curtea unei societăţi comerciale din municipiul Huşi.
Vaslui: Spital recent reabilitat, dar fără autorizaţii ISU, în atenţia senatorul Nelu Tătaru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o serie de verificări la Spitalul Municipal din Huşi, după ce senatorul liberal de Vaslui, Nelu Tătaru, a atras atenţia asupra faptului că unitatea sanitară, deşi recent modernizată şi reabilitată, nu a fost...
Vaslui: Spitalele din judeţ amendate pentru nerespectarea normelor împotriva incendiilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Podul Înalt' (ISU) Vaslui a verificat, săptămâna trecută, toate spitalele vasluiene pentru a vedea dacă în respectivele unităţi sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor.