Cele mai citite
 


Studiu medical prezentat la Cluj
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 04 iunie /Agerpres/ - Şeful Clinicii de Urgenţe Copii din Cluj-Napoca, Viorel Lupu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de o colaborare mai bună între medicii specialişti şi familia copiilor care suferă de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), aşa cum relevă un studiu internaţional realizat de Haris Interactive, Eli Lilly and Company şi Federaţia Mondială a Sănătăţii Mintale.

Conform studiului, realizat concomitent în nouă ţări ale lumii, medicii consideră, într-o proporţie mai mare decât părinţii, că ADHD are un impact negativ asupra dezvoltării sociale şi emoţionale a copilului.

Studiul a fost realizat pe 633 de medici cu experienţă în tratamentul ADHD şi pe 719 părinţi cu copii bolnavi.

ADHD este o afecţiune biologică a creierului întâlnită mai ales în copilărie şi adolescenţă care se caracterizează prin hiperactivitate sau comportament impulsiv şi deficit de atenţie.

Consecinţele bolii pot fi grave, de la lipsa de performanţă şcolară, depresie şi dificultăţi de relaţionare, până la probleme în găsirea şi menţinerea unui loc de muncă.

În medie, între 3 şi 7 la sută dintre copiii de vârstă şcolară sunt afectaţi de ADHD. AGERPRES/(Marius Septimiu Avram)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect destinat copiilor cu ADHD, în premieră naţională la Cluj -Napoca Asociaţia "Paşi Înainte" va derula, în premieră naţională, la Cluj-Napoca, un proiect destinat copiilor cu Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate Dezordonată (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder).
Studiu despre simptomul ADHD Iaşi, 13 mai /Agerpres/ - Părinţii din România care au copii cu simptom ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate - n.r.) sunt deosebit de preocupaţi de viitorul acestora, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, la Iaşi, de specialiştii în domeniu.
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
ADHD si riscul crescut de autovatamare in randul fetelor ajunse la maturitate ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) este o afectiune neurologica ce se manifesta prin deficit de atentie si tulburari comportamentale in randul copiilor prescolari, dar care se amelioreaza odata cu inaintarea in varsta, in conditiile unui tratament corespunzator. Netratata la timp...
Copiii hiperactivi suferă probabil de tulburări genetice Un studiu sponsorizat printre altele de organizaţia Wellcome Trust a identificat pentru prima oară modificări de natură genetică la copii diagnosticaţi cu sindromul ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie), ceea ce înseamnă că părinţii unor astfel de copii nu mai pot fi ei înşişi învinovăţiţi...
Laptele matern poate reduce riscul apariţiei sindromului de hiperactivitate la copii Tel Aviv, 20 aug /Agerpres/- Cercetătorii israelieni au descoperit că copiii alăptaţi la sân prezintă un risc mai redus de a dezvolta tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) decât cei care au fost hrăniţi cu lapte...