Cele mai citite
 


Laureatul Premiului Nobel pentru medicină şi ambasadorul chinez în Suedia vor lipsi de la ceremoniile de înmânare a premiilor
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laureatul Premiului Nobel pentru medicină din acest an, britanicul Robert Edwards, dar şi ambasadorul chinez în Suedia vor lipsi de la ceremoniile de înmânare a premiilor de săptămâna viitoare de la Stockholm, a anunţat vineri Fundaţia Nobel, transmite AFP.
Profesorul Edwards, părintele 'copiilor-eprubetă', nu va putea veni în capitala suedeză din motive de sănătate, a precizat directorul Fundaţiei Nobel, Michael Sohlman, în cadrul unei conferinţe de presă.

Robert Edwards - şi colegul său, ginecologul Patrick Steptoe, între timp decedat şi deci neeligibil pentru Nobel - se află la originea naşterii, la 25 iulie 1978, a Louisei Joy Brown, primul copil născut după o procedură de fertilizare in vitro.

Soţia sa Ruth va fi cea care va primi premiul acordat lui Edwards, care are 85 de ani şi în octombrie, la anunţarea câştigătorului, avea o stare de sănătate prea precară pentru a face faţă interviurilor.

Ambasadorul chinez la Stockholm, Chen Mingming, a declinat în ce-l priveşte invitaţia la banchetul tradiţional din 10 decembrie organizat în capitala suedeză în onoarea laureaţilor, a menţionat Sohlman, care a precizat că nu are cunoştinţă dacă refuzul este legat de acordarea Nobelului pentru pace disidentului chinez Liu Xiaobo.

China, la fel ca alte cinci ţări, între care Rusia, a anunţat că nu va fi reprezentată la ceremonia înmânării Premiului Nobel pentru Pace, care are loc la Oslo, în Norvegia, tot la 10 decembrie, şi în absenţa laureatului, aflat în închisoare în ţara sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea, în luna iulie 2011, a Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer şi alte 150 de femei sunt însărcinate, a declarat luni, la o conferinţă de presă, conf. dr. Nicolae Suciu, membru în Comisia Subprogramului Naţional de Fertilizare in Vitro...
Mureş: Aproape 100 de copii născuţi în urma metodei de fertilizare in vitro Aproape 100 de copii s-au născut în urma metodei de fertilizare in vitro de la deschiderea Clinicii de Reproducere Umană Mureş în iulie 2011, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Bogdan Cârstea, şef de laborator în cadrul clinicii.
20 de ani de la naşterea primului copil din România rezultat prin fertilizare "in vitro" La 6 februarie 1996, la Timişoara s-a născut, prin operaţie cezariană, primul copil din România rezultat prin procedeul fertilizării "in vitro". La 20 mai 1995, a fost inaugurat oficial Centrul de Fertilizare in Vitro din Timişoara, primul din România, realizat de Crucea Roşie Rhein Neckard Heidelberg...
Preşedintele Asociaţiei de Reproducere Umană: Programul de fertilizare in vitro trebuie reluat Programul de fertilizare in vitro trebuie reluat, susţine preşedintele Asociaţiei Române de Reproducere Umană (ARRU), prof. dr. Radu Vlădăreanu, argumentând prin faptul că anul trecut s-au născut cei mai puţini copiii după al Doilea Război Mondial.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.