Cele mai citite
 


Ţările din sud-estul Europei s-au angajat să creeze o reţea de cooperare împotriva autismului
duminică, 5 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ţările din sud-estul Europei s-au angajat să facă eforturi pentru a lupta împotriva autismului, creând o reţea specializată în acest sens, proiectul fiind anunţat cu ocazia primei întâlniri internaţionale, organizată la Tirana de Ministerul Sănătăţii, Fundaţia pentru Copii Albanezi şi Organizaţia 'Autismul Vorbeşte', transmite vineri ATA.
'Trebuie să acţionăm acum, în cadrul unei coordonări strânse, pentru a face faţă acestei provocări', a declarat ministrul sănătăţii, Petrit Vasili.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai sectorului Sănătăţii din Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

Prima întâlnire a reţelei oferă un punct de plecare pentru activităţi viitoare. Reţeaua va fi condusă, prin rotaţie, de ţările membre, care vor găzdui - pe rând - întâlnirile de lucru stabilite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Noi strategii de control al cancerului în România pentru perioada 2016-2020 Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în România, conform direcţiilor comune de la nivel european în ceea ce înseamnă lupta împotriva cancerului...
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.
Constanţa: Artişti din şase ţări, în Tabăra internaţională de pictură de la Medgidia Artişti plastici din Bulgaria, Macedonia, Serbia, Turcia şi România vor participa, în perioada 18 - 28 august, la cea de a VIII-a ediţie a Taberei internaţionale de pictură ''Lucian Grigorescu'', ce se va organiza la Medgidia.
Ministrul Sănătăţii la proiecţia "Reţeaua": Filmul continuă; pentru mine s-a transformat într-unul suprarealist Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri seară, după proiecţia documentarului "Reţeaua", care prezintă un sistem alternativ, iniţiat de acesta, de aducere în ţară a citostaticelor inaccesibile românilor, că pentru el "filmul" continuă, numai că, de data aceasta, este unul "suprarealist"...
Ministrul Voiculescu: 12 ţări europene vor pune bazele unui acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, că 12 ţări din Europa Centrală şi de Est vor să pună bazele unui acord prin care să aibă o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic pentru acces la medicamente.