Cele mai citite
 


Andrei Chiliman, somat să predea substanţele etnobotanice confiscate
marţi, 7 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost acuzat luni de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, şi şeful Brigăzii Antidrog - Bucureşti, Marin Iulian, că încalcă legislaţia, nedepunând la serviciile antidrog de specialitate din cadrul poliţiei cantitatea de substanţe etnobotanice pe care ar fi confiscat-o în urma unui control efectuat de poliţiştii comunitari în magazine de acest gen.
Marin Iulian a spus că a înaintat deja o cerere încă de acum o săptămână pentru ca produsele să fie depuse, dar edilul nu a dat niciun răspuns.
'Aşteptăm un răspuns de la Poliţia Sectorului 1 şi, dacă nu primim, vom propune procurorilor DIICOT să înceapă cercetările în acest caz', a spus şeful brigăzii Antidrog.
Prefectul Capitalei a arătat cu această ocazie că la nivelul Sectorului 1 a fost adoptată deja o hotărâre de Consiliu local (29 noiembrie) în care comercializarea substanţelor etnobotanice nu este bine reglementată. Potrivit hotărârii consilierilor locali din Sectorul 1, 'magazinele de vise' sunt interzise pe o distanţă de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ, spitale, dar se cere prin autorizaţia de funcţionare ca proprietarii acestora să declare pe propria răspundere că vând substanţe etnobotanice.
În opinia prefectului, acest tip de hotărâre la nivel local nu stopează fenomenul şi nu rezolvă problema consumului de substanţe etnobotanice, din contră, îl legalizează.
Mihai Atănăsoaei a atras atenţia că măsurile care trebui luate la nivelul Consiliilor locale trebuie adoptate cu atenţie, pentru ca ele să nu fie atacabile în instanţă şi ca munca autorităţilor statului să nu cadă în derizoriu.
'Felicit primarii care s-au implicat în aceste acţiuni de verificare a magazinelor etnobotanice, însă modul nu este mereu eficient. În ieşirile publice, edilii nu trebuie să decredibilizeze instituţiile statului, eu am făcut un apel către colaborare şi nu război instituţional (...) Aşteptăm proiectul CGMB pentru a fi adoptat şi care sperăm să ne ajute. Dacă facem demersuri doar de imagine, acestea nu ne ajută, din contră ne îngreunează activitatea', a explicat prefectul Capitalei.
Acesta a spus că, la nivelul Bucureştiului, mai sunt adoptate hotărâri de Consiliu Local, în sectoarele 2 şi 6, unde activitatea magazinelor etnobotanice nu este clar reglementată şi sancţionată, ci doar se precizează că nu au voie să existe la distanţe mai mici de 1.000 de metri de unităţile de învăţământ, spitale ş.a.
Prefectul Mihai Atănăsoaei consideră că primarii de sector, prin Corpul de Control pe care îl au, pot verifica dacă magazinele de vise funcţionează pe baza autorizaţiilor de funcţionare emise şi fără a exista o hotărâre de Consiliu local în acest sens. El spune că hotărârea CGMB ar fi o soluţie salvatoare pentru a stopa acest fenomen al consumului de droguri prin aceste magazine, deoarece municipalitatea are mai multe atribuţii, poate da sancţiuni, poate interzice activitatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...
Poliţia Română spune că infracţionalitatea în Sectorul 1 al Capitalei a scăzut, în replică la declaraţiile primarului Chiliman Poliţia Română susţine, într-o replică la declaraţiile primarului Andrei Chiliman, că infracţionalitatea din Sectorul 1 Bucureşti a scăzut, în nouă luni ale anului 2010, cu 131 de fapte.
Controale la magazinele de etnobotanice din Bucureşti Echipe mixte de control au început verificarea legalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice, potrivit unui ordin al prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
Satu Mare: Niciun consumator nu s-a adresat direct Centrului Antidrog, în 10 ani Niciun consumator de droguri nu s-a adresat direct Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), în cei 10 ani de funcţionare a acestuia, ci au fost duşi fie de familie, fie de instituţiile statului, a afirmat miercuri, şeful Centrului, Camelia Iacob.
Activitate suspendată la şapte magazine de vise din Capitală Echipele mixte ale Brigăzii Serviciului Antidrog, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi cea Sanitar-Veterinară au suspendat activitatea altor şapte magazine de vise şi au desfiinţat un magazin de acest gen, în cadrul ultimei acţiuni...
Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a admis, luni, că existenţa magazinelor etnobotanice are în multe cazuri efecte negative asupra tinerilor şi a amintit, la o conferinţă de presă, că poartă discuţii cu Serviciul Antidrog în scopul modificării legislaţiei pentru interzicerea...