Cele mai citite
 


Activitate suspendată la şapte magazine de vise din Capitală
marţi, 7 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipele mixte ale Brigăzii Serviciului Antidrog, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi cea Sanitar-Veterinară au suspendat activitatea altor şapte magazine de vise şi au desfiinţat un magazin de acest gen, în cadrul ultimei acţiuni de control care a avut loc în noaptea de 29 spre 30 noiembrie ce s-a efectuat pe raza sectoarelor 1, 2 şi 5 şi în noaptea de 3 spre 4 decembrie când s-au verificat magazinele din sectoarele 3, 4 şi 6.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat luni, la o conferinţă de presă, că la operaţiunea de verificare au fost mobilizate 302 forţe participante şi s-au controlat 53 de magazine din totalul de 107, câte există în Capitală.
În cadrul verificărilor au fost confiscate 386 de grame de substanţe etnobotanice, 1.025 de plicuri cu substanţe etnobotanice, astfel încât valoarea produselor ridicate ajunge la aproape 30.000 de lei. Inspectorii şi poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 216.000 de lei şi au încheiat 28 de dosare penale, 36 de persoane fiind supuse cercetărilor.
Potrivit prefectului Capitalei, comerţul cu substanţe etnobotanice trebuie privit cu mare atenţie de autorităţile locale, deoarece se constată că au fost emise nişte decizii la nivel de sector, care nu au rolul de a stopa fenomenul, ci îl accentuează.
Atănăsoaei a spus că în urma verificărilor periodice se evidenţiază faptul că deţinătorii acestor magazine îşi cunosc bine drepturile şi găsesc cu uşurinţă portiţe de apărare. Astfel, numărul produselor confiscate şi al ilegalităţii lor semnalate de autorităţi sunt în scădere de la control la control, dar fenomenul nu este stopat, din cauza lacunelor legislative.
Mihai Atănăsoaei a spus că se impune adoptarea unei hotărâri a CGMB şi modificarea listei cu substanţe etnobotanice de către Ministerul Sănătăţii, în sensul introducerii şi a altor substanţe nocive care se găsesc în aceste magazine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a admis, luni, că existenţa magazinelor etnobotanice are în multe cazuri efecte negative asupra tinerilor şi a amintit, la o conferinţă de presă, că poartă discuţii cu Serviciul Antidrog în scopul modificării legislaţiei pentru interzicerea...
Echipe mixte de control pentru verificarea magazinelor ce comercializează produse etnobotanice Bucureşti, 27 feb /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti şi Direcţiei Agricole au...
Olt: DSP a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ; 12 probe de sanitaţie analizate sunt necorespunzătoare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ pentru deficienţe constatate în urma unor controale derulate în lunile ianuarie şi februarie la unităţile sanitare cu paturi, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis, luni, AGERPRES.
Controale la magazinele de etnobotanice din Bucureşti Echipe mixte de control au început verificarea legalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice, potrivit unui ordin al prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
Controale la magazinele de etnobotanice din Capitală Peste 1.400 de plicuri cu produse etnobotanice şi aproximativ o jumătate de kilogram de substanţe au fost confiscate, în perioada 22-25 septembrie, de echipe mixte formate din poliţişti şi specialişti de la alte instituţii, iar activitatea a trei magazine care comercializează substanţe de tip "spice"...
Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a început, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de verificare a modului în care îşi desfăşoară activitatea magazinele care comercializează plante etnobotanice, având în vedere numeroasele sesizări primite...