Cele mai citite
 


Apa, posibila cauză de îmbolnăvire a 372 de sibieni
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sibiu, 04 iunie /Agerpres/ - 372 de sibieni din oraşul Cisnădie s-au îmbolnăvit, de la începutul lunii, de gastroenterită, doi dintre ei ajungând la spital din cauza infecţiei cu rotavirus, un virus complex, care afectează de obicei copiii, în urma consumului de apă murdară sau a nerespectării normelor de igienă.

"Epidemia a fost cauzată, în cazul a două persoane, de un rotavirus, conform rezultatelor venite de la Institutul Cantacuzino. Aşteptăm rezultatele la alte şapte probe trimise la Bucureşti, pentru a putea spune cu siguranţă ce a cauzat epidemia de la Cisnădie", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dorina Păcurariu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Aceasta recomandă în continuare consumul de apă îmbuteliată în oraşul Cisnădie, pentru evitarea apariţiei de noi cazuri cu gastroenterită.

În ultimele trei săptămâni, 132 de sibieni din Cisnădie au fost consultaţi în spital, din care 87 au fost internaţi, la care se adaugă 150 de sibieni consultaţi la cabinete şi alţi 90 de sibieni cu simptome asemănătoare, identificaţi în urma unor investigaţii medicale demarate de DSP.

Sibienii din oraşul Cisnădie s-au plâns în repetate rânduri că apa de la robinet nu este întotdeauna limpede. Mai mult, în luna ianuarie 2009, alimentarea cu apă a fost întreruptă în oraş mai bine de o săptămână, din cauza unor spărturi în conductă.

Gastroenterita apare cu predilecţie vara şi este favorizată de consumul de alimente sau băuturi care fie nu au fost preparate sau păstrate în condiţii de igienă, fie au fost consumate în condiţii neigienice.

Gastroenterita a afectat în acest an şi concertul grupului Depeche Mode, care a fost amânat la Bucureşti, după spitalizarea cântăreţului-vedetă al formaţiei, David Gahan. AGERPRES/(Isabela Paulescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Sute de locuitori din Alma au de cinci zile apa de la robinet infestată cu amoniu Cei 519 locuitori ai comunei Alma nu pot bea apă de la robinet sau din fântâni începând de sâmbătă pentru că analizele au dovedit că apa nu e potabilă, conţine o cantitate prea mare de amoniu, ei primind apă potabilă îmbuteliată şi din cisterne, situaţia fiind discutată de autorităţile locale în şedinţe...
Sibiu: Puncte de prim ajutor cu dozatoare cu apă rece, în municipiu Primăria Sibiu a amplasat, joi, în municipiu opt puncte de prim ajutor, cu dozatoare cu apă rece, pentru a-i ajuta pe sibieni şi turişti să facă faţă temperaturii de plus 34 de grade Celsius potrivit meteorologilor.
Sibiu: Analizele DSP au confirmat concentraţia prea mare de amoniu în apa din localitatea Alma Cei 519 locuitori ai comunei Alma nu pot bea apă de la robinet sau din fântâni pentru că analizele au dovedit că apa nu e potabilă, conţine o cantitate prea mare de amoniu, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
Peste 650 de locuitori din Cornățel vor beneficia de apă potabilă, în urma unui proiect inițiat de Fundația Polisano Peste 650 de locuitori din Cornățel – sat ce face parte din cele 28 de comune din Sibiu fără sursă sigură de apă potabilă – vor beneficia de o stație de filtrare a apei în valoare de 15.000 de Euro, datorită inițiativei lansate de Fundația Polisano. Pentru strângerea fondurilor necesare acestei...
Sibiu: Investiţie de 3,2 milioane lei în panouri solare pentru patru unităţi sanitare O investiţie de peste 3,2 milioane de lei, din care 80 la sută este finanţare nerambursabilă europeană, este derulată de Consiliul Judeţean (CJ) pentru dotarea cu panouri solare a Spitalului de Psihiatrie,'Gheorghe Preda' din Sibiu, Căminului spital pentru bătrâni din Sălişte şi celor două centrelor...
ISU Sibiu a cerut sprijinul colegilor de la Mureş în cazul accidentului de elicopter Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Sibiu a solicitat sprijinul ISU Mureş pentru intervenţia la accidentul în care a fost implicat un elicopter militar în nordul judeţului Sibiu, a declarat pentru AGERPRES, căpitanul Cristian Mureşan, reprezentant al ISU Mureş.