Cele mai citite
 


Crin Antonescu: Un buget alternativ comun cu PSD nu cred că este posibil
luni, 6 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 6 dec /Agerpres/ - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a răspuns, luni, ofertei PSD de a construi împreună cu liberalii un buget alternativ, afirmând că acest lucru nu este posibil deoarece viziunile celor două partide asupra bugetului sunt 'fundamental diferite'.
'Eu nu cred însă că este posibil, din mai multe motive: pe de o parte pentru că avem, probabil, viziuni diferite fundamental asupra bugetului şi mai cu seamă pentru faptul că, pur şi simplu, un buget alternativ nu se poate face în lipsa tuturor datelor reale pe care cineva, când guvernează, le are la dispoziţie', a spus Antonescu înaintea şedinţei Biroului Politic Central (BPC) al partidului.
El a afirmat că liderii liberali vor discuta acest subiect în BPC, după care vor comunica social-democraţilor decizia luată.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, miercuri, 1 decembrie, o scrisoare preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi către preşedintelui PC, Daniel Constantin, în care propune crearea unui buget alternativ de către opoziţie.
În scrisoare, liderul social-democrat le-a adresat celor doi preşedinţi de partide invitaţia ''de a dedica întâlnirea obişnuită'' a formaţiunilor politice din care fac parte, de lunea viitoare, 6 decembrie, ''unui obiectiv foarte concret şi urgent, respectiv legea bugetului''.
Preşedintele PSD afirmă, în document, că românii trebuie să ştie că partidele din opoziţie au ''soluţii pentru a guverna şi pentru a scoate ţara din criză, pe actualii indicatori conveniţi cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană''.
El afirmă în scrisoare că prioritatea PSD este de a impune o viziune de buget ''diferită de cea a actualei puteri, una care să însemne orientarea resurselor actuale către priorităţi adevărate şi urgente: sănătate, educaţie şi autorităţi locale''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Preşedintele PSD, Victor Ponta: O ţară fără sănătate şi fără educaţie este condamnată O ţară fără sănătate şi fără educaţie este condamnată, a declarat, joi, preşedintele PSD, Victor Ponta, la o dezbatere pe marginea problemelor sistemului sanitar, organizată de Uniunea Social Liberală.
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...