Cele mai citite
 


Scădere cu peste o cincime a costului forţei de muncă în sectorul bugetar
marţi, 7 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Costul orar al forţei de muncă a scăzut în T3 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 22,76% în învăţământ, cu 20,26%, în administraţia publică şi cu 19,71% în sănătate şi asistenţă socială, informează un comunicat remis luni Agenţiei Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS).
Conform INS, diminuările costului cu forţa de muncă sunt cauzate de diminuările salariale aplicate de la jumătatea anului 2010.
În schimb, cele mai importante creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au înregistrat în T3 2010 faţă de acelaşi trimestru din anul trecut în informaţii şi comunicaţii (19,04%), industria prelucrătoare (8,17%) şi intermedieri financiare şi asigurări (7,62%).
Cheltuielile salariale directe au înregistrat o scădere de 1,14% (formă ajustată), iar pentru indicii în formă brută, creşterea a fost de 1,21%. Componenta privind cheltuielile indirecte (non-salariale) a înregistrat scăderi de 0,92%, respectiv 0,99%.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INS: Rata locurilor de muncă vacante, în scădere cu 0,06 puncte procentuale în trimestrul IV Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,51%, în trimestrul IV din 2010, în scădere cu 0,06 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent, informează un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Bărăscu (Sanitas): Salariile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cresc cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015 Salariile angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor creşte cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014 fiind asigurat, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, după întâlnirea...
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
INS: costul orar al forţei de muncă a scăzut cu 2,78 la sută în trimestrul al doilea 2010 Bucureşti, 3 sep /Agerpres/ - Costul orar al forţei de muncă a scăzut în T2 2010 cu 0,31 la sută faţă de trimestrul precedent şi cu 2,78 la sută (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, informează Institutul Naţional de Statistică (INS) într-un...
Contractele colective de muncă se negociază separat pentru sectorul bugetar şi cel privat (Codul de Dialog Social) Contractele colective de muncă se negociază separat pentru sectorul bugetar şi cel privat, prevede proiectul Codului de Dialog Social, ce va fi discutat miercuri de reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
INS - Costul orar al forţei de muncă a scăzut cu 2,11% în T1 2011, comparativ cu T1 2010 Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în primul trimestru din 2011 o rată de creştere de 1,03% faţă de trimestrul precedent şi o rată de scădere de 2,11% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.