Cele mai citite
 


Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale
marţi, 7 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Oferte pentru locuri de muncă permanente şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau 2.000 de lire pe săptămână ca resident medical officer în spitalele private din Marea Britanie, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru medici şi familiile acestora, asistenţă în procesul de înregistrare şi relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de angajatori medicilor în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale care a avut loc la Bucureşti în acest weekend.

Târgul este organizat bianual de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România.

'Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice a ajuns în toamna aceasta la a V-a ediţie în România, ultimul eveniment din toamna aceasta având loc la Bucureşti. Numărul vizitatorilor a fost peste aşteptări şi la această ediţie, foarte mulţi participaţi venind chiar din mai multe colţuri ale ţării', a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, medic cardiolog polonez, organizatorul Târgului.

La această ediţie din Bucureşti au fost prezente cu oferte de muncă în afara României cele mai cunoscute agenţii de recrutare de nivel european: ID Medical, Helvetia Medicum, Triple West Medical, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, CES Locums, WorkInDenmark.dk, HCL International, EU Health Staff, Victor Wolf Ltd. - Nursing Recruitment, Anne Services, Medic Services France, Global Medics.

Târgul Internaţional de Cariere Medicale Bucureşti a oferit angajatorilor prezenţi ocazia să intre în contact direct cu medicii şi asistenţii medicali interesaţi să lucreze în sisteme de sănătate din afara României, să le explice în ce constă oferta de muncă, care sunt avantajele unui job în străinătate, care ar fi salariile pe care le-ar obţine şi explicaţii cu privire la paşii procesului de recrutare.

La această ediţie din Bucureşti cei interesaţi au putut afla gratuit informaţii despre: cum se poate învăţa engleza medicală în mod eficient, detalii despre condiţiile de muncă din spitalele private din Marea Britanie, despre locurile de muncă din Germania, Elveţia, Suedia şi Norvegia (pentru acestea două din urmă candidatul şi familia acestuia beneficiază şi de cursuri de limbă), ce presupun joburile de tip locum (temporare).

Foarte multe întrebări la Târg au fost legate de procesul de recrutare şi modalitatea de găsire a unui loc de muncă în afară. Paşii iniţiali sunt următorii: participarea la Târgul Internaţional de Cariere Medicale (MedPharmCareers), discuţii şi contactarea agenţiilor de recrutare, colectarea de date şi informarea asupra ofertelor şi condiţiilor.

Apoi urmează completarea CV-ului medical după un anumit formular şi întocmirea dosarului medical (diplome de studiu, adeverinţe şi autorizaţii, obţinerea Certificatului de Conformitate, legalizări, analize medicale, scrisori de recomandare, test de limbă străină-după caz, înscrieri şi cursuri speciale-după caz, livrarea documentelor şi obţinerea echivalărilor), interviul individual cu recrutatorii în ţara de origine, interviul cu viitorul angajator în ţara unde s-a aplicat şi vizită la viitorul loc de muncă, decizia finală şi semnarea contractului de muncă.

'Acest proces poate dura în medie între 1 lună şi 6 luni, totul depinde de durata obţinerii Certificatului de Conformitate şi actelor de la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. De îndată ce medicii au aceste certificate, înregistrarea în sistemul de sănătate britanic nu durează mai mult de 3-4 săptămâni de exemplu. Limba străină este de asemenea o chestiune care implică timp pentru a deveni fluent în engleză, franceză sau germană. Dacă se decid să muncească în Scandinavia, agenţiile care recrutează pentru Suedia, Norvegia sau Danemarca oferă cursuri de limbă gratuite şi cursuri de adaptare atât pentru medic, cât şi pentru familia acestuia. În principiu, costurile suportate de candidat sunt cele pentru obţinerea şi legalizarea actelor şi cele pentru taxele de înregistrare la autorităţile naţionale care reglementează practica medicală în ţara unde va lucra. ' a explicat Simona Oprea din partea Houston NPA.

În ceea ce priveşte numărul ofertelor cu care angajatorii au venit la Târg, sunt disponibile aproximativ 4.000-5.000 de locuri în toată Europa, care se adresează tuturor participanţilor la aceste Târguri, nu numai celor din România, ci şi celor din restul ţărilor unde se desfăşoară Târgul în această toamnă.

Printre specializările medicale cele mai căutate de recrutatori în toate cele 4 oraşe din România s-au numărat anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală.

Ţările în care au fost oferite cele mai multe joburi în cadrul editiei a 5-a din România sunt: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia şi Spania.

Cele mai multe posturi s-au adresat medicilor specialişti şi cei cu experienţă. Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta.

Pentru medicii seniori, cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 80.000 - 120.0000 euro pe an, pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, iar cele mai mari în Irlanda si Marea Britanie, ajungând între 150.000-200.000 euro pe an.

Potrivit organizatorilor, motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale suferite în ultima perioadă de către personalul medical, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subfinanţarea sistemului sanitar şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari.

Fenomenul de migraţie al medicilor este unul global şi nu se limitează numai la România. Există mii de medici care au plecat din Germania în Marea Britanie, Irlanda sau Scandinavia şi aproximativ 40% din medicii irlandezi lucrează în afara Irlandei. De asemenea, mii de doctori din Marea Britanie au migrat către Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Orientul Mijlociu.

Cu ocazia Târgului, personalului medical român le-a fost prezentat şi site-ul www.medpharmjobs.com, un portal creat de profesionişti internaţionali în recrutare medicală.

Pe acest site se vor aduce laolaltă toate ofertele de muncă din Europa şi din întreaga lume, dezvoltatorii proiectului propunându-şi ca în timp acest portal să devină sursa online cea mai sofisticată şi cea mai importantă din punct de vedere al serviciilor de recrutare în domeniul medical şi farmaceutic, fiind puternic optimizată şi cu o interfaţă 'prietenoasă'.

Organizatorii aproximează că la toate cele 4 ediţii din această toamnă (Cluj, Timişoara, Iaşi, Bucureşti) organizate în România au participat peste 6.000 de vizitatori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Portal de recrutare online în domeniul medical Un portal online de recrutare în domeniul medical - MedPharmJobs.com - va fi lansat în cadrul celei de a VI-a ediţii desfăşurate în România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.