Cele mai citite
 


Kelemen Hunor: Veniturile revoluţionarilor trebuie impozitate
marţi, 7 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele executiv al UDMR, ministrul Culturii Kelemen Hunor a declarat luni după-amiază, la finalul întâlnirii miniştrilor Cabinetului Boc cu grupul parlamentar al Uniunii, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va accepta o eventuală impozitare a categoriilor de persoane cu pensii sau venituri mici, în schimb 'trebuie gândită foarte serios o alternativă în ceea ce priveşte exceptaţii', nominalizându-i în acest sens pe revoluţionari.
Kelemen Hunor a ţinut să puncteze că UDMR nu va accepta o variantă care să afecteze pensionarii şi oamenii săraci, 'pătura socială care nu are venituri substanţiale'. 'Nu acceptăm o astfel de variantă, dar nici nu se poate să mergi doar cu cinci milioane de plătitori şi restul aşteaptă să aibă servicii medicale de calitate', a evidenţiat el

Întrebat dacă la întrunirea de la Guvern, de luni dimineaţă, şeful statului a venit cu propunerea ca orice venit peste 740 de lei, inclusiv pensiile, să fie impozitate cu un procent de 5,5 la sută, Kelemen Hunor a evitat să dea un răspuns concret. Liderul UDMR a ţinut să precizeze că o astfel de propunere nu este venită doar din partea preşedintelui şi că şi el crede că 'orice venit trebuie impozitat, având în vedere ca la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate există un deficit de un miliard de euro.

'Avem cinci milioane de persoane care plătesc la Casa de Asigurări şi să susţinem 20 de milioane de cetăţeni nu se poate. E fizic imposibil, dacă nu cotizezi la acest buget, atunci nu ai de unde să iei şi să şi beneficiezi de serviciile medicale. Trebuie gândită foarte serios o alternativă în ceea ce priveşte exceptaţii. Revoluţionarii, care primesc de la bugetul de stat, lunar, peste 20 milioane de lei, nu plătesc niciun leu către Casa de Asigurări de Sănătate', a mai evidenţiat Kelemen Hunor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...