Cele mai citite
 


Oprescu recomandă responsabilitate în problema gripei cu virus nou
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că populaţia nu trebuie să intre în panică în privinţa gripei cu virus nou, dar a recomandat celor 18 spitale pe care le are în administrare responsabilitate şi atenţie în tratarea eventualelor cazuri.

Oprescu a spus că municipalitatea va respecta întocmai recomandările Ministerului Sănătăţii şi că nu a convocat încă un comitet de urgenţă.

"Trebuie elucidate cazurile, dacă este vorba despre stare gripală şi să se facă trimiteri la unităţile de specialitate. Nu am creat structură specială pentru că nu cred că este nevoie. Doar trebuie să vedem respectarea indicaţiilor" - a afirmat primarul general.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat miercuri că Institutul Cantacuzino a confirmat primul caz de gripă cu virusul AH1N1, depistat la o pacientă care s-a întors recent din Statele Unite. AGERPRES/(Mihaela Tudorache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Ministrul Bazac a infirmat informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a infirmat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România, informaţie difuzată de o agenţie de presă şi preluată de mai multe televiziuni.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...