Cele mai citite
 


Restanţe surpriză
joi, 9 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situatie absurda la Brasov din cauza autoritatilor care nu mai stiu cum sa atraga bani la buget. Aproape 8.000 de oameni au primit in posta hartii prin care erau anuntati ca vor fi executati silit de Casa de Asigurari.
Motivul: ar fi uitat sa isi plateasca darile din 2005. 1.000 dintre cetateni s-au dus direct la judecatorie pentru ca, spun ei, statul nu i-a informat din timp ca ar avea restante.

Oamenii au intrat in panica dupa ce au aflat ca sunt executati silit. Din cei 1.000 de oameni care au depus contestatiile, cei mai multi sunt varstnici care se pot trezi cu poprire pe pensie. Cel mai tare ii revolta faptul ca s-au ales si cu penalitati pentru ca nu s-au stiut datori.

Raspunsul conducerii CAS Brasov este cel putin surprinzator: contribuabilii nu au fost anuntati individual pentru ca scrisorile ar fi costat prea mult.

Pentru trimiterea a 32.000 de decizii de impunere fiecaruia acasa ar fi costat institutia 163.000 de lei, aceasta insemnand aproape tot bugetul pe acest capitol.

Anda Sanpetru, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Brasov: Nu rezulta cand este scadenta debitului principal, nu rezulta modalitatea de calcul a penalitatilor si dobanzilor si nu au, pe de alta parte, un titlu de creanta care sa se fi transformat intr-un titlu executoriu si care sa nasca executarea silita.

Oamenii spun ca nu au fost anuntati ca, in cazul in care au venituri suplimentare, cum ar fi conventii civile, inchirieri de spatii, trebuie sa plateasca contributii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Braşov: Titluri executorii pentru datornicii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a emis 10.128 de titluri executorii pentru cei care nu şi-au plătit contribuţiile la asigurările de sănătate în perioada septembrie-decembrie 2010.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Finanţarea spitalelor se va face preponderent de la Casa de Asigurări de Sănătate Finanţarea spitalelor după descentralizare se va face de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care este principala sursă de finanţare a spitalelor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Adina Geană de la Direcţia Generală Management din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a participat...
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...