Cele mai citite
 


Nicolăescu: Am introdus prevenţia în politica sanitară
joi, 4 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că prin programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, derulat în timpul mandatului său, s-a iniţiat o politică sanitară de prevenţie.

El a răspuns astfel afirmaţiilor actualului ministru, Ion Bazac, care a afirmat că programul respectiv a fost foarte costisitor în comparaţie cu utilitatea acestuia

"Populaţia României a fost chemată, pentru prima oară, la medic. În al doilea rând, peste 60% dintre românii care au primit taloane s-au dus la medic. Asta înseamnă că am creat deprinderea omului să se ducă la doctor atunci când e sănătos, nu când e bolnav. Consecinţa cea mai importantă (...) este că am ajuns să facem prevenţie în România, ceea ce nu s-a făcut niciodată", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Nicolăescu. AGERPRES/(Dănuţ Puşcaşu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.
Bazac: Există o anume intenţie privind limitarea întâlnirilor publice Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există 'o anume' intenţie din partea autorităţilor privind limitarea întâlnirilor publice de genul concertelor, competiţiilor sportive şi mitingurilor cu scopul prevenirii răspândirii virusului de tip nou.
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Bazac: Programul de evaluare a stării de sănătate - un eşec Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, miercuri, că Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei este "un eşec".
Daniel Constantin: Noul ministru al Sănătăţii să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei În fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numit un ministru care să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei de guvernare şi care să accepte această numire numai în condiţiile în care bugetul va fi unul corespunzător, iar reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită,...
Bazac susţine că nu are nicio legătură cu demisia lui Streinu-Cercel Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio discuţie cu Adrian Streinu Cercel înainte ca acesta să-şi prezinte demisia din funcţia de secretar de stat la M.S., vestea aflând-o pe aeroport.